Ingezonden persbericht


NP3rsbericht

Projectperiode: 27 maart tot en met 29 juni 2008
Finissage: 27 juni om 21.00 uur

SO3P_Start Of Exit Projecten

Sinds 27 maart vindt in DISplay, de tentoonstellingsetalage van NP3, het tweede tentoonstellings- concept uit haar geschiedenis plaats. SO3P is een cumulatieve presentatie: een 5 in 1 tentoonstelling waarin de act van de presentatie pas betekenis krijgt in de dialoog tussen degenen die tonen, de kijker en het getoonde. SO3P stelt een vraag over het nieuwe uitstallen, onderzoekt nieuwe curatorele modellen en daagt de kunstenaars uit de (on)mogelijkheden van hun eigen vormgeving in relatie tot andere kunstenaars te onderzoeken.

Het moment van EXIT van de ene kunstenaar is de START voor de volgende kunstenaar om aan het werk te gaan. Elke kunstenaar krijgt twee dagen de tijd om een presentatie vorm te geven. Deze persoonlijke presentatie is vervolgens een aantal weken te zien. De volgende kunstenaar reageert en/of borduurt voort op de presentatie(s) van zijn voorganger(s). De kunstenaars werken vanuit verschillende kunstdisciplines en krijgen binnen SO3P de vrijheid om met het werk dat door hun voorganger(s) tot stand is gekomen een eigen unieke presentatie te creëren.

De eerste periode is op 27 en 28 maart ingeluid door de Amsterdamse modeontwerpster Femke Agema. Met haar humoristische en volumineuze creaties transformeerde Femke de kale ruimte van DISplay om tot een ware winkeletalage. Beeldend kunstenaar, Jacqueline Floor, nam SO3P op 17 en 18 april over en confisqueerde de drie statige etalagepoppen uit de presentatie van Femke en vormde hiermee een daadkrachtige maar breekbare verbinding tussen de twee kunstdisciplines. Met als resultaat: een schijnbaar meetkundige, ritmische maar toch modieuze totaalinstallatie die de bezoeker leidt langs een visuele mix van potjes, takken, bewegwijzeringen, spiegels en meetlatten. Dit eindpunt is het uitgangspunt voor Michiel Schuurman, de derde kunstenaar die op 8 en 9 mei in SO3P zal starten.

Op vrijdag 27 juni vindt de finissage van SO3P plaats. Dan zal duidelijk zijn of de vijf kunstenaars elkaar hebben kunnen uitdagen en met hun eigen vormgeving hebben gezorgd voor een stevige soep met ballen!

Gedurende de zomermaanden is het eindresultaat van SO3P 24 uur per dag zichtbaar in DISplay vanaf de Sint Walburgstraat.

/*** EINDE PERSBERICHT ***/

Bijgeleverde foto('s) zijn, mits onder vermelding van de naam 'NP3', rechtenvrij te gebruiken. Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Zwaan Ipema: 06-23638953

Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 14.00 tot 18.00 uur | NP3 l Hofstraat 21 l 9712 JA l Groningen l 050-3138260 l hier@np3.nu | www.np3.nu |
---