Koninklijke Nederlandse Schaakbond


ROC Nova College Schaaktoernooi zoekt sterke jeugd

In het weekend van 27, 28 en 29 juni organiseert Schaakclub HWP Haarlem voor de zevende maal het ROC Nova College Schaaktoernooi op de locatie Zijlweg 203 (hoek Randweg) in Haarlem. Het toernooi staat open voor spelers van alle leeftijden en alle sterktes. Inschrijven kan tot 26 juni.

Het Nova College Schaaktoernooi wordt gespeld over zes ronden Zwitsers. De winnaar ontvangt een geldprijs van EUR 1350. Naast prijzen voor de hoogst geklasseerden in de eindstand zijn er negen ratingprijzen en tien jeugdprijzen te winnen.

Jeugd
Dit zevende toernooi staat in het teken van de jeugd. Sterke jeugdspelers zoals David Klein, derde in de B-groep van het NK Jeugd en Ilias van der Lende, vijfde in de C-groep, hebben toegezegd te zullen komen. Het toernooi hoopt en verwacht dat nog meer sterke jeugdspelers zich zullen aanmelden.

Afgaande op de rating zijn de Duitse grootmeester Leonid Kritz en de Letse grootmeester Normunds Miezis de voornaamste kanshebbers voor de eerste plaats in de eindrangschikking. Van de Nederlandse deelnemers zal de meeste aandacht uitgaan naar de Nederlands Kampioen bij de vrouwen grootmeester Zhaoqin Peng en de Internationaal Meesters Robert Ris, Leon Pliester en Chiel van Oosterom.

Opening aan aanmelding
Wethouder Maarten Divendal van Haarlem en Ed van den Berg, lid van het College van Bestuur Nova College, openen het toernooi op 27 juni om 19.15 uur. Het publiek heeft gratis toegang en is van harte welkom. Wie mee wil doen, kan zich tot 26 juni inschrijven via de toernooisite of per telefoon via 06-50204949. Op de site zijn ook de deelnemerslijst, uitslagen en standen te vinden.
---

Begeleidingskamp tijdens ONJK in Enschede

Ook dit jaar zal Schaakopleidingen weer een begeleidingskamp organiseren tijdens het Open Nederlands Jeugdkampioenschap in Enschede. Dit kamp zal verblijven op een kleine camping tussen Hengelo en Enschede. Meer informatie is te vinden op de site van schaakopleidingen.

---