Gemeente Sittard-Geleen


068_2008
PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Mien Sjtad/Mien Buren

Sittard-Geleen, 13 juni 2008 - Onder de titel 'Mien Sjtad / Mien Buren' organiseert Mediascapers in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen een interactief project voor, door en met alle inwoners van de stad. Wethouder Berry van Rijswijk: 'Het mooie van dit project is dat hierdoor mensen hun stad en hun buren beter leren kennen. Inwoners wandelen of fietsen van het ene stadsdeel naar het andere en worden gewezen op zaken waar ze normaal ongemerkt aan voorbij zouden gaan. Het contact tussen mensen van de voormalige gemeenten wordt versterkt. We zijn één stad en daar zijn wij trots op.'

Op zaterdag 28 juni gaan inwoners van Born, Geleen en Sittard op pad en bij elkaar 'buurten'. Gewapend met camera's, fototoestellen, mobieltjes etc. leggen ze ontmoetingen, ontdekkingen, kleine onopvallende zaken, toevallige gebeurtenissen, verrassende dingen, onopvallende feiten en alledaagse voorvallen vast. De ontdekkingstocht vindt plaats door langs een zo recht mogelijk lijn tussen Born, Geleen en Sittard of delen daarvan te gaan. De resultaten worden verzameld op een website waar de makers (de bewoners van Born, Geleen en Sittard) zelf gaan bepalen wat er mee gaat gebeuren: wordt het een verhaal? Of misschien een tentoonstelling? Of een bijdrage voor tv? Of misschien van alles wat? Alles is mogelijk.

Tijdens de informatieavonden heeft een aantal inwoners zich opgegeven om mee te doen aan de organisatie en uitvoering van dit project, met name voor de begeleiding, redactie en uitvoering van de website na 28 juni. Verschillende organisaties gaan hun achterban oproepen om deel te nemen aan deze media-wandeltocht. De lokale omroep Start TV gaat aandacht besteden aan dit project en zendt vanaf woensdag 12 juni een korte bijdrage uit over het project Mien Sjtad Mien Buren. Eind juni verschijnt de stadskrant met daarin aandacht voor Mien Stjad / Mien Buren. In de Stadskrant zit een inlegvel met daarop de route en een affiche alsook enige informatie over het project.


---