Gemeente Enschede

Finale op 28 juni

Zaterdagmiddag 28 juni van 13.30 tot 17.00 uur is de Enschedese Cultuurmijl voor de laatste keer het podium van Performance Lab. Deze laatste performance sluit een succesvol cyclus van 4 zaterdagen.Op verschillende punten aan de 1,1 km lange verbindingsroute tussen binnenstad en Roombeek treden performancekunstenaars op. De gratis fietstaxi's rijden ook op deze zaterdag over de Cultuurmijl vanuit de binnenstad naar Roombeek en vice versa.

Performancekunst ligt op het snijvlak van beeldende kunst en theater. De kunstenaars werken niet met steen of verf, maar gebruiken het lichaam als materiaal om beelden te scheppen in de vorm van nieuwe rituelen of betekenisvolle, kleine gebeurtenissen. Interactie met publiek is vaak een belangrijk onderdeel. Soms is het publiek alleen toeschouwer, vaak neemt ze ook zelf deel aan de performance.

Twee nieuwe performances
Voor deze finale zijn er twee nieuwe performances van Francesca Grilli en Mariëlle Videler. Onder de titel `Zo nabij, zo ver weg' van Francesca spelen de kinderen van de Montessorischool `Zeggelt een actieve rol. Met `Song of the Spine' wordt voor de nieuwe Cultuurmijl van Enschede het liefdeslied gezongen door twee performers die staan aan beide uiteinden van de Cultuurmijl; het stadscentrum en het nieuwe culturele centrum Roombeek. In het midden van de route op de Blijdensteinlaan kunnen de man en de vrouw elkaar in de ogen kijken en vormt het lied een duet.

Fietstaxi's over de Cultuurmijl
Ook op deze zaterdag rijden er weer gratis fietstaxi's over de Cultuurmijl van binnenstad naar Roombeek en terug. Deze unieke taxi's rijden van april tot oktober iedere zaterdag en koopzondag van 11.00 tot 17.00 uur en tot 1 juli aanstaande kan men gratis gebruik maken van deze unieke gelegenheid. De halteplaatsen zijn geplaatst aan de Oude Markt, het NS-station en Het Rozendaal.

Voor meer informatie over de acts en de artiesten van deze performances kunt u kijken op www.enschede.nl

26 juni 2008