Politie Kennemerland

Politiekorps Kennemerland hijst regenboogvlag in top

Kennemerland, 27-06-2008 o Geloof in diverse en multiculturele samenleving

HAARLEM, 27 juni - Morgen, zaterdag 28 juni, is het 'Roze zaterdag. Het politiekorps Kennemerland is een korps voor én van iedereen. Vandaar dat de regenboogvlag deze dag in de top van de vlaggenmast van het hoofdbureau aan de Koudehorn wordt gehesen. De regenboogvlag is het internationale symbool van homo-lesbische emancipatie en tolerantie. Het korps Kennemerland wil hiermee aangeven dat zij gelooft in de kracht van een diverse en multiculturele samenleving.

Niet alleen de regenboogvlag hangt in top, maar in de jaarlijkse parade lopen, zoals elk jaar, weer collega's mee van het korps Kennemerland. Dit jaar vindt deze parade plaats in Tiel.

Diversiteit politiewerk

De politie Kennemerland gelooft in de kracht van een diverse samenleving, een samenleving waarin mensen met verschillende opvattingen, geaardheden en geloof in vrede samenleven. Mensen, dus ook politiemensen, die 'anders zijn' hebben recht op een volwaardige plaats in de samenleving en binnen de politieorganisatie.

Het is de taak van de politie om het leven, vrijheid en eigendom van mensen te beschermen en mensen te helpen die in nood verkeren. De politie mag als enige organisatie in dat soort omstandigheden gepaste dwang of drang hanteren. Burgers moeten kunnen rekenen op een onafhankelijke en integere politie, die boven de belangen van de verschillende partijen staat. De politie Kennemerland is er voor alle inwoners in de regio Kennemerland. De belangen van bepaalde (groepen van) burgers wegen niet zwaarder dan die van anderen. In die zin opereert de politie op onafhankelijke en onpartijdige wijze.