Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 28 juni

BERGEN OP ZOOM, 28 juni 2008

Zes knapen stoken vuurtjes in oude fabriek in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vrijdagmiddag rond 15.45 uur zes jongens (13 t/m 15 jaar) uit Bergen op Zoom aangehouden. De groep was de oude snoepfabriek aan de Van Konijnernburgweg binnengegaan en stookte daar diverse vuurtjes. Een getuige had dat gezien en alarmeerde de politie. De knapen verklaarden op het bureau dat ze fikkie stoken wel spannend vonden en hadden gehoord dat het in de oude fabriek kon spoken. Ze zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders en in overleg met Justitie wordt een passende straf gezocht.

Politie heeft handen vol aan aanhoudingen na huiselijk geweld

ROOSENDAAL: Een 44-jarige inwoner van Roosendaal is vrijdagavond rond 19.30 uur aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn ex-vrouw. Zij belde de politie, nadat de verdachte bij haar woning in de wijk Langendijk aan de deur kwam en haar sloeg en schopte. De man zou boos zijn over een afspraak van de vrouw met een nieuwe vriend. De Roosendaler is op het bureau in verzekering gesteld.

OUDENBOSCH: De politie heeft vrijdagavond rond 22.45 uur een 38-jarige Roosendaler aangehouden die zijn ex al langere tijd lastig valt. Hij was naar haar woning gekomen, over de schutting geklommen en bedreigde zijn ex diverse malen. Zij belde de politie en agenten konden de Roosenaler aanhouden. Hij is op het bureau in verzekering gesteld. De man staat bovendien geregistreerd als veelpleger.

BERGEN OP ZOOM: Een 49-jarige inwoner van Bergen op Zoom is zaterdagmorgen rond 04.30 uur op de Markiezaatweg aangehouden wegens huiselijk geweld. Hij had zijn vriendin in hun woning in haar gezicht geslagen en vluchtte vervolgens weg. Op basis van het signalement dat het slachtoffer gaf, kon de verdachte even later in de buurt in de kraag gepakt worden.

Wegpiraat uit Krabbendijke van de straat gehaald

BERGEN OP ZOOM: Een 20-jarige automobilist uit Krabbendijke is vrijdagavond kort na 23.00 uur aangehouden op de Pater Dehonlaan. Een automobilist uit Breda had de verdachte kort tevoren had aangesproken op zijn rijgedrag (bumperkleven). Dat gebeurde bij een benzinepomp aan de Van Konijnenburgweg. De man bedreigde daarbij de Bredanaar die vervolgens naar het politiebureau reed om daarvan melding te maken. De automobilist uit Krabbendijk was niet in het bezit van een rijbewijs en ook bleek zijn auto niet verzekerd te zijn. De auto is in beslag genomen. Na verhoor is de man heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Dronken Roosendaler zonder rijbewijs rijdt tegen lantaarnpaal

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagmorgen rond 05.30 uur een 32-jarige automobilist uit Roosendaal aangehouden. Dat gebeurde op de kruising Jan Vermeerlaan-Burgemeester Freijterslaan. De man was tegen een lantaarnpaal gereden en vervolgens lopend vertrokken. Toen agenten een onderzoek bij de auto instelden, dook hij weer op. De Roosendaler bleek stevig onder invloed van alcohol (650 ug/l). Normaal gesproken wordt vanaf 570 ug/ het rijbewijs ingenomen, maar de man beschikt niet over een geldig rijbewijs.

Roosendaler ernstig gewond bij verkeersongeval A17

ROOSENDAAL: Een 24-jarige inwoner van Roosendaal is zaterdagmorgen ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man reed rond 01.00 uur in zijn auto vanaf de A17 (Moerdijk) op de oprit naar de A58 richting Breda toen hij door onbekende oorzaak uit de bocht vloog. Daarbij vloog de auto in brand. Zijn passagier, een 27-jarige Roosendaler, kon de bestuurder uit het wrak bevrijden, voordat de auto totaal uitbrandde. De 24-jarige man is met onder andere hersenletsel naar een ziekenhuis in Leuven (België) gebracht. De andere man is met wat kneuzingen, een hoofdwond en wat schaafwonden naar het Franciscusziekenhuis in Roosendaal gebracht.
Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant hebben een onderzoek ingesteld. De oprit naar de A58 is ennige tijd afgesloten geweest.

Roosendaler aangehouden na ongeval A58

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagmorgen rond 06.45 uur een 23-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Hij reed over de A58 in de richting van Breda toen hij ter hoogte van het Franciscusziekenhuis uit de bocht vloog. Daarbij sloeg de auto enkele malen over de kop. De Roosendaler bleek bij controle onder invloed van alcohol (ruim 500 ug/l) en bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Ambulancepersoneel heeft de medische toestand van de Roosendaler en zijn passagier nog gecontroleerd, maar dat viel erg mee.

Tientallen pallets in vlammen opgegaan bij brand in Roosendaal

ROOSENDAAL: Op het buitenterrein van een huidenlooierij aan de Schotsbossenstraat zijn zaterdagmorgen rond 09.30 uur tientallen pallets in vlammen opgegaan. De brandweer rukte met groot materieel uit, omdat het risico bestond dat de brand zou overslaan op twee omliggende loodsen. Dat werd door kordaat optreden van de brandweer met onder andere een hoogwerker voorkomen. Beide loodsen liepen wel wat rook- en schroeischade op. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Auteur: Andre van den Hul