Weg met de vrijheid van meningsuiting. Leve de vrijheid

wij willen 'freedom of speech'

AMSTERDAM, 20080628 -- Heel Nederland heeft het over vrijheid van meningsuiting. Te voor en te na. Iedereen wil het en weet er wat van. Nederland heeft ergens de klok horen luiden... In engeland en amreika om precies te zijn. The firs amandment is een echte vrijheid in Amerika. Niet zoals in Nederland overgelaten aan 'meningen' en aan de rechter. Die bewaakt dan ook niet de grenzen van ... maar de vrijheid. En daar komt de ware aard van vrijheid om de hoek: die is absoluut, dus ook vervelende vrijheid, zeurderige vrijheid, oude en nieuwe vrijheid, de jouwe, de mijne, verzin het maar.


De JOVD, de VVD, D66, en alle andere Nederlandse partijtjes zijn niet van die absolute vrijheid. Ze kraaien alleen als het hen uitkomt en ze kraaien alleen als ze er electoraal iets mee kunnen winnen, En dat kan, want u bent er verzot op zo blijkt uit 'onderzoek'.
Volgens ons weet u net net zo goed als wij dat we er met een halve vrijheid niet komen. In plaats van vrijheid van meningsuiting, meningen, hebben we freedom of speech nodig. Elke uitspraak, elke uiting, elk idee, elke overtuiging en elk gevoel, moet vrij zijn. Geen gezeik en gedoe vooraf en niks achteraf. Zonder dat geen democratie.
Schaf dus de vrijheid van meningsuiting af. We worden er alleen maar door belemmerd.

De spreeksteen staat daarvoor in het Oosterpark op een nieuwe plek: voorin,
bij de ingang aan de linneausstraat/tropenmuseum. Kom je echte vrijheid uiten, niet alleen je meningen.



stichting spreeksteen Amsterdam