Gemeente Beverwijk


20-06-2008

Eerste Veteranendag in Beverwijk op zondag 29 juni

De gemeente Beverwijk organiseert dit jaar voor het eerst een lokale activiteit voor veteranen. De bijeenkomst vindt plaats op zondag 29 juni 2008, vanaf 14.30 uur in de foyer van het Kennemer Theater.

Uitgenodigd
Voor de bijeenkomst hebben inmiddels alle bij het Veteranen Instituut in Doorn bekendstaande en in Beverwijk en Wijk aan Zee woonachtige veteranen een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Het programma van de middag blijft nog even een verrassing, maar tijdens een informeel samenzijn is in elk geval volop gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje ervaringen uit te wisselen en herinneringen op te halen. Burgemeester J.F.C. van Leeuwen spreekt de genodigden toe.

Oproep
Alle ándere veteranen die in Beverwijk en Wijk aan Zee wonen maar die toch geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen, zijn ook van harte uitgenodigd bij de bijeenkomst. Zij kunnen hun komst (al dan niet met partner e.d.) zo spoedig mogelijk schriftelijk melden. Dan weet de gemeente op hoeveel bezoekers gerekend kan worden. Per e-mail of met een kort briefje aan: gemeente Beverwijk, t.a.v. kabinet, kamer 121, postbus 450, 1940 AL Beverwijk.

Waardering
Sinds enkele jaren bestaat in Nederland de jaarlijkse Nederlandse Veteranendag. Op deze dag staan de Nederlandse veteranen centraal. Op dit moment zijn dit er ruim 134.000. Hoofddoel van de Nederlandse Veteranendag is het krijgen van meer bekendheid over en waardering voor de veteranen. Landelijk gezien ligt het zwaartepunt van de dag elk jaar in Den Haag. Dan komen veteranen uit het hele land tijdens een grote manifestatie bijeen.