Ingezonden persbericht


Hoorn op Zondag

29 juni 2008

Hoorn op Zondag Smartlappenfestival!

Op zondag 29 juni is het koopzondag in de Hoornse binnenstad. Vrijwel alle winkels openen hun deuren tussen 12.00 en 17.00 uur. En dat staat garant voor een ontspannen en heerlijk dagje winkelen.

Als slagroom op de taart organiseert Stichting Evenementen Stad Hoorn (SESH) een groots smartlappenfestival op diverse locaties in de binnenstad.

15 Koren strijden deze dag om de Hoornse bokaal.

Vanaf 13.00 uur laten 15 smartlappenkoren uit Hoorn en omgeving hun gouden kelen horen in de strijd om de Hoornse bokaal. Op diverse locaties in het centrum brengen zij hun liederen ten gehore. Iedereen die het Smartlappenfestival vorig jaar heeft bezocht en ook iedereen die het toen gemist heeft is van harte uitgenodigd om de koren aan te moedigen en uiteraard uit volle borst mee te zingen.

De jury, bestaande uit Herman Freesen, Marja de Groot (Living productions) en Andre Hart (café Dre), zullen de koren beoordelen op uitvoering, uitstraling en presentatie. De koren krijgen pluspunten wanneer het publiek meezingt met de welbekende liederen.

Het koor dat de meeste punten verzamelt mag de felbegeerde bokaal in ontvangst nemen. De Hoornse bokaal is een wisselbeker dus de koren kunnen volgend jaar weer een gooi doen naar de prijs.

Iedereen die houdt van het levenslied moet zeker een kijkje komen nemen om de koren aan te moedigen. Het is een ouderwets gezellig publieksfeest met als hoogtepunt de bekendmaking van het winnende koor. De koren zullen diverse bekende liederen ten gehore brengen die iedereen, van jong tot oud, uitbundig kan meezingen!

Een schema met tijden en locaties is te vinden op de website www.mooihoorn.nl

Met vriendelijke groet,

Edith Hartog

Stichting Binnenstadsmanagement Hoorn

Correspondentieadres:

Rikkert 4

1619 AR Andijk

T. 0228-593755

F. 0228-596888

M. 06-53675235

E. info@mooihoorn.nl

www.mooihoorn.nl