Gemeente Onderbanken


De wereld danst in Onderbanken

Van donderdag 3 juli tot en met zaterdag 5 juli 2008 vinden in Onderbanken enkele spectaculaire en feestelijke dansvoorstellingen plaats. Dit in het kader van het Worldfestival Parade Brunssum 2008. Het gemeentebestuur van Onderbanken nodigt u van harte uit de onderstaande voorstellingen te bezoeken. De entree is gratis!

Grupo Magistrial de Danza uit Mexico
Donderdag 3 juli 2008, Douve Merkelbeek, aanvang 20.30 uur

Grupo Magisterial de Danza uit Mexico zag het licht dankzij een cultureel project van de academie van Querétaro (Centraal Mexico). De groep wil de Mexicaanse culturele identiteit vormgeven door het naar voren brengen van de vele traditionele dansen en liederen die het land rijk is. De groep werd opgericht door leerkrachten van de hogeschool en universiteit van Querétaro, die naast het lesgeven in Mexicaanse dans ook heel veel tijd besteden aan prachtige historische klederdrachten. Het dansrepertoire bestaat uit dansen van diverse Mexicaanse regio's. Zodoende worden de Mexicaanse tradities opnieuw ontdekt.

Group NAZ du Kazachstan
Vrijdag 4 juli 2008, Bleekplaats Schinveld, aanvang 20.30 uur

Helaas hebben wij geen informatie beschikbaar over deze Kazachstaanse dansgroep, maar het zal ongetwijfeld een wervelende voorstelling worden.

Matsamo Folk Music and Dance Group uit Zuid Africa Zaterdag 5 juli, Bleekplaats Schinveld, aanvang 20.30 uur

Voor Matsamo Folk Music and Dance Group is entertainment veel meer dan gewoon optreden. Het aanstekelijke enthousiasme, het opzwepende ritme en de Zuid-Afrikaanse passie maken van elk optreden een spektakel. De groep laat de Swazi-cultuur in al zijn facetten zien. De groep kenmerkt zich dan ook door kleurrijke kostuums en authentieke Afrikaanse instrumenten, voornamelijk slagwerk. Met indrukwekkende stemmen en een natuurlijk gevoel voor ritme geven de dansers en muzikanten van Matsamo een wervelende show van topkwaliteit!