Gemeente Steenbergen

Wederom steunbetuiging A4 en Aquaduct

Bouwend Nederland Regio Zuid heeft op 2 juli jl. aan de gemeente Steenbergen een steunbetuiging gestuurd voor de realisatie van de A4 met Aquaduct. Met deze steunbetuiging stelt Bouwend Nederland zich achter de versnelde uitvoering van de A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom. De versnelde uitvoering is cruciaal voor de ontwikkelingen binnen de gemeente Steenbergen en binnen West-Brabant. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen voelt zich gesterkt met het schrijven van Bouwend Nederland.

De steunbetuiging is een gevolg van de presentatie van de gebiedsvisie op 23 juni 2008 door wethouder Wilma Baartmans aan de leden van Bouwend Nederland.

Eerder heeft de gemeente Steenbergen steunbetuigingen ontvangen van de Bestuurlijke Regie Groep West-Brabant en Tholen (18 + 1 gemeenten) en van de Stichting Recreatietoervaart Nederland. De laatste stichting is een samenwerkingsverband van ANWB, Watersportverbond HISWA vereniging, VNG, Unie van Waterschappen, rijk en provincies voor de uitvoering van de beleidsvisie Recreatietoervaart Nederland.

De gemeente Steenbergen heeft eerder al aangegeven voorstander te zijn van een aquaduct, waardoor het mogelijk wordt om de doorvaart van (historische) zeilschepen via de Steenbergse Vliet naar de haven in de stad Steenbergen te behouden.

De volledige tekst van de adhesiebetuiging Bouwend Nederland vindt u als bijlage in de rechterkolom. Bouwend Nederland is de vereniging van bouw- en infrabedrijven en is met ongeveer 5000 aangesloten bouwbedrijven de grootste werkgeversorganisatie in de bouw. Meer informatie

* Adhesiebetuiging Bouwend Nederland