Gemeente Breda

Breda zet met marktpartij volgende stap naar World Trade Center

In het traject voor de implementatie van een WTC-licentie bundelt de gemeente Breda de krachten met IPMMC Vastgoed, een 100% dochter van AM Vastgoedontwikkeling.

Het bedrijf voert samen met de gemeente Breda de marktscan uit, die door de internationale WTC-organisatie is voorgeschreven. Deze marktverkenning moet op het niveau van Zuidwest Nederland een duidelijk beeld opleveren van de potentiële markt voor een Bredaas World Trade Center. Op basis hiervan kunnen de gemeente Breda en IPMMC Vastgoed tot een concept voor een specifieke Bredase WTC-formule komen. Aansluitend komt de locatievraag aan de orde.

Recent heeft de Bredase Gemeenteraad ingestemd met de kosten voor deze planontwikkeling. Naar verwachting wordt de samenwerking tussen de gemeente Breda en IPMMC Vastgoed komende september in een intentieovereenkomst vastgelegd.

Internationalisering in Via Breda

Het internationale karakter van Breda en de ambities om die kwaliteit verder te ontwikkelen krijgen onder andere vorm in Via Breda, het 160 hectare grote (her)ontwikkelingsgebied rondom de spoorzone. De komst van de HSL-verbinding en de nieuwe OV-terminal zorgen voor een vliegwieleffect in deze ontwikkeling en dragen bij aan de aantrekkingskracht op het internationaal georiënteerde bedrijfsleven. Al in het Masterplan Via Breda heeft de gemeente Breda de ambitie voor de ontwikkeling van een Tradecenter (WTC) vastgelegd. Een dergelijk zakencentrum geeft een extra impuls aan de ingezette internationalisering, stimuleert de handelsfunctie en biedt het internationale bedrijfsleven een ontmoetingsplaats.

Meer dan een verzamelkantoor

Een WTC is nadrukkelijk meer dan een standaard kantoorverzamelgebouw. Wereldwijd vormen de World Trade Centra een netwerk, met onderlinge samenwerking en stimulering van internationale handel als doelstelling. Met een WTC-vestiging gaat Breda deel uit maken van dit netwerk en kan het in de regio gevestigde bedrijfsleven profiteren van de voordelen van dien. Naast de kantoorfunctie, in de bijzondere ambiance, wordt in een WTC ruimte geboden aan ontmoetingsfuncties als vergader- en congresfaciliteiten en kennisbalies.

Meer over IPMMC Vastgoed

IPMMC Vastgoed is een 100% dochter van AM. Het bedrijf geniet een sterke reputatie op het gebied van onderscheidende vastgoedobjecten. Zo is IPMMC Vastgoed onder meer betrokken bij Beurs WTC in Rotterdam, Holland Casino in Utrecht en het Nieuw Fries museum in Leeuwarden. Moedermaatschappij AM heeft een langjarige betrokkenheid bij diverse, veelal grootschalige, ontwikkelingen in Breda, onder meer de gerealiseerde ontwikkeling van het Chassé Park en het Wagemakerspark en de in voorbereiding zijnde herontwikkeling van de Drie Hoefijzerslocatie in Via Breda.

Burgemeester Peter van der Velden: "Door al in een vroeg stadium met deze `specialisten' op te trekken, vergroten wij de kans dat we in New York bij de internationale WTC-organisatie een concept kunnen presenteren", dat ons hier in Breda voor Zuid-West Nederland de WTC-licentie oplevert."

Breda, 3 juli 2008