Persbericht

NetApp ondersteunt resellers in MKB-segment

Schiphol-Rijk, 3 juli 2008 - NetApp (NASDAQ: NTAP) helpt nieuwe resellers om uit te breiden in het snel groeiende MKB-segment van de markt. Met de lancering van het Silver Level in het NetApp VIP-partnerprogramma krijgen resellers toegang tot een set van NetApp-producten die ontworpen zijn voor en gericht zijn op de specifieke opslagbehoeften van MKB-klanten.

Het nieuwe initiatief biedt voordelen aan bestaande NetApp-distributeurs die verantwoordelijk zijn voor de werving van geschikte resellers, het aanbieden van trainingen en het leveren van NetApp-oplossingen. Distributeurs kunnen rechtstreeks met resellers voor de MKB-markt onderhandelen over prijzen. Hierdoor wordt de aankoopcyclus voor resellers en klanten versneld.

Silver Level-resellers zijn in beginsel gelimiteerd tot de FAS 2000-serie, met een aantal voorgeprogrammeerde en gecertificeerde configuraties. Dit om het go-to-market proces te versnellen en nieuwe resellers te stimuleren deel te nemen aan het programma.

Eric Saillard, director EMEA Channel bij NetApp: "Met de introductie van het Silver Level in het VIP-programma bieden we een vereenvoudigd proces voor partners die zich op het MKB richten. Zij kunnen klanten NetApp-oplossingen aanbieden die gunstig geprijsd en eenvoudig in gebruik zijn. Dit biedt hen de kans een goede winstmarge te behalen.

"Resellers in het MKB-segment staan dichter bij hun klanten dan resellers in het enterprise-segment. Zij bieden dagelijkse ondersteuning en vullen vaak een technisch gat. Als gevolg hiervan is hun behoefte aan een oplossingsgericht en infrastructuurgeoriënteerd, minder technisch, aanbod groot."

NetApp VIP Silver-partners hebben recht op benefits die hun organisatie belonen voor de committent aan NetApp en aantoonbare. Voorbeelden van deze benefits zijn:


* Een toegewijde PartnerCentre webportal om een goede start te maken
* Een online contractproces dat de deuren opent naar het VIP-programma
* Interactieve communicatie met distributeurs door middel van een toegewijde portal
* Beschikbaarheid van Demand Generation Fund via de distributeur om marketingactiviteiten te ondersteunen
* Additionele VOD-trainingen voor sales- en technische krachten

Trainingen worden de verantwoordelijkheid van de wervende distributeur. Sailland legt uit: "We werken al zeer nauw samen met onze distributeurs, maar we merkten dat we hen verder kunnen ondersteunen bij hun groei. Wanneer een NetApp-distributeur geïdentificeerd is en een geschikte reseller geworven heeft, dan zal de distributeur een vereenvoudigde versie van de NetApp-training krijgen."

"Het nieuwe programma biedt ons de kans om verder te groeien in de markt en om een actievere rol te spelen in de totale groei van NetApp. NetApp stelt ons in staat om geschikte resellers in deze markt te selecteren en biedt ons de middelen om hen te trainen. Dit is weer een voorbeeld van NetApp's committent aan het kanaal en hoe het bedrijf hechte partnerschappen met distributeurs aanmoedigt," zegt Rene Feijen, Sales Director bij SNE.

Silver Level-partners krijgen de kans uit te breiden naar de enterprise-markt door verder te investeren in NetApp.

(454 woorden)