Gemeente Hilversum

Missie van nieuwe nota: Passie voor cultuur

publicatiedatum: woensdag 2 juli 2008

Het gemeentebestuur gaat het cultureel vermogen van de stad zichtbaar maken. Alle inwoners en bezoekers van Hilversum krijgen de kans van het cultuuraanbod te genieten en actief mee te doen. Dat is de missie in de nieuwe Cultuurnota met als titel `Passie voor cultuur' die gaat gelden voor de jaren 2009 tot en met 2012.

In de nota, die in de vorm van de website is uitgebracht, wordt aandacht gegeven aan: het zichtbaar maken van het cultuuraanbod (verbeteren van de publiciteit, public relations en marketing), het verbeteren van de binnenschoolse cultuureducatie en het ondersteunen van de amateurkunst, vooral op het gebied van informatie-uitwisseling, accommodaties en externe subsidiemogelijkheden.

Voor de lange termijn wordt voorgesteld een haalbaarheidsonderzoek te doen naar het realiseren van een concentratie van cultuurvoorzieningen in of nabij de binnenstad.

De kosten van nieuwe activiteiten op de korte termijn worden gedekt binnen de beschikbare budgetten. De financiering van de ambities op middellange en lange termijn kan nog niet worden aangegeven. Daarom is er een splitsing gemaakt van beleidsdoelen die op korte termijn gehaald kunnen worden en een plan voor de middellange en lange termijn (tot 2015).

De nota is mede tot stand gekomen met bijdragen uit verschillende workshops en bijeenkomsten die gehouden zijn met (cultuur)instellingen en belangstellenden. Op de nota kan gereageerd worden door instellingen en inwoners. Het college bekijkt welke reacties verwerkt worden. Daarna zal de nota aan de gemeenteraad ter vaststelling worden aangeboden. Naar verwachting gebeurt dat in november 2008.