Gemeente Hilversum

Speelplaats Ampèrestraat nu ook `drugsvrij'

publicatiedatum: donderdag 3 juli 2008

Op de speelplaats gelegen in de Ampèrestraat/hoek Siemensstraat, mogen na een eerder alcoholverbod nu ook geen drugs meer worden gebruikt. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders gisteren besloten. Het besluit treedt in werking daags na publicatie ervan in de Gooi- en Eembode.

Met het besluit om de speelplaats `drugs-vrij' te verklaren, volgt het college het advies van de regiopolitie Gooi- en Vechtstreek. Die spreekt van overlast in en rond de speelplaats. Afgelopen maanden hebben de jeugd- en wijkagenten geconstateerd dat er op de locatie niet alleen nog veelvuldig sprake is van alcohol, maar ook van drugsoverlast door voornamelijk jongeren. Ook Versa Welzijn heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over het toenemende aantal meldingen van buitensporig drank en drugsgebruik.

Op de genoemde locatie is hierdoor regelmatig sprake van overlast voor omwonenden.
Dit manifesteert zich in baldadigheid, vandalisme, overlast door dronkenschap en vernielingen.
Gevoelens van onveiligheid zijn daarvan het gevolg. Naast het eerder ingestelde verbod alcohol te nuttigen zal het instellen van een drugsverbod op deze speelplaats naar verwachting een preventieve werking hebben en het optreden van de politie effectiever maken.