Gemeente Groningen

Geitenboerderij Wegafarm maakt doorstart
Geitenboerderij Wegafarm is gered. Stichting De Zijlen, die zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking, gaat de Wegafarm als kinderboerderij exploiteren.

De Zijlen werkt daarbij samen met SKSG Kinderopvang. Er zijn gesprekken met Natuurmonumenten en Lentis. En het stadsbestuur wil de komende vijf jaar maximaal 150.000 euro subsidie verstrekken.

Populair
"We hebben als gemeente gezegd: dit is de moeite waard om voort te zetten", verklaart wethouder Jannie Visscher. De Wegafarm is populair, en niet alleen in de wijken Lewenborg en Beijum. In 2004 en 2005 bezochten 70.000 en 80.000 mensen de geitenboerderij. Jonge kinderen kunnen er kennismaken met de natuur. En er werken mensen met een verstandelijke beperking. Daarom heeft de gemeente de afgelopen maanden alle betrokken partijen bij elkaar gebracht om de doorstart van de Wegafarm mogelijk te maken.

Kinderboerderij
De geitenboerderij is per 1 juni 2008 overgedragen aan een nieuwe eigenaar. De Wegafarm, van oorsprong een agrarisch productiebedrijf met geiten, gaat nu verder als kinderboerderij. De subsidie komt voor het grootste gedeelte uit het Wmo-budget, "omdat in de Wegafarm veel doelstellingen van de Wet maatschappelijke ondersteuning bij elkaar komen", aldus Jannie Visscher. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met de subsidieverstrekking.
Gepubliceerd op: donderdag 3 juli 2008
donderdag 3 juli 2008:
Geitenboerderij Wegafarm maakt doorstart