Grontmij

Grontmij NV



Overname Belgische Libost-Groep door Grontmij definitief

03-07-2008

De gefaseerde overname van Ingenieursbureau Libost-Groep N.V. door Grontmij (zie persbericht d.d. 15 november 2007) heeft definitief gestalte gekregen door de overdracht aan Grontmij van 55% van het geplaatste kapitaal per 1 juli 2008. De overige aandelen zullen binnen vijf jaar worden overgedragen.

De bedrijfsopbrengsten van de Libost-Groep bedroegen in 2007 EUR 10,5 miljoen. Libost-Groep zal per transferdatum positief bijdragen aan de winstgevendheid van Grontmij. De operationele marge ligt boven die van de Grontmij-groep.

De strategie van Grontmij is er op gericht zich voortdurend in haar thuismarkten te versterken en daarmee haar positie van belangrijke Europese adviseur op het gebied van milieu, water en energie, bouw en industrie en infrastructuur uit te bouwen. Libost-groep, met vestigingen in Hasselt en Leuven, heeft 130 professionals in dienst. Door de overname groeit het aantal medewerkers van Grontmij in België tot ruim 700.

Grontmij en Libost-Groep werkten al geruime tijd samen aan diverse projecten waaronder de PPS-projecten âRing rond Gentâ en de âNoord Zuid verbinding Kempenâ. En sinds kort ook voor het Spartacus project (60 km Light-Rail in Limburg).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Grontmij N.V., Suzan van Nieuwkuyk, secretaris van de vennootschap, T
+31 30 220 75 39

www.grontmij.com
www.grontmij.be
www.libost.be

Grontmij wil de beste lokale dienstverlener zijn voor ontwerp, advisering, management, engineering en contracting van projecten in milieu, water, energie, bouw, industrie en infrastructuur. Zo creëren onze medewerkers waarde voor onze klanten en aandeelhouders en dragen zij bij aan een duurzame woon-, werk- en leefomgeving.

Contact

Afbeelding: Suzan van Nieuwkuyk, secretaris van de vennootschap Grontmij N.V.
Suzan van Nieuwkuyk

secretaris van de vennootschap Grontmij N.V.

T +31 30 220 75 39