Kamperen in Drenthe in safaritent met ligbad doorslaand succes


ZUIDVELDE, DRENTHE, 20080703 -- De luxe safaritent op het terrein van familiebedrijf Dekker uit het Drentse Zuidvelde is nog nauwelijks opgebouwd of geniet meteen al grote belangstelling. Het is alweer het derde project van dit succesvolle echtpaar. De internetwinkel met produkten van Wedgewood en Crabtree and Evelyn draait al een aantal jaren uitstekend. Vorig jaar gooide het stel het roer om, verhuisde naar Drenthe en startte een Bed & Breakfast (B&B). Ook dat was vrijwel meteen een hit.

"De nieuwe tent staat op een vlonder met houten terras, helemaal afgezonderd van de B&B op een stuk grond van 100m2," vertelt Dekker. "We hebben gekozen voor 1 tent, waar nog een kindertent bij kan, om optimale rust en ruimte te geven. Tot onze verbazing kwamen meteen nadat alles was opgebouwd de eerste verzoeken al binnen en waren de gasten laaiend enthousiast."

Het echtpaar Dekker heeft de luxe safaritent speciaal over laten komen uit Pakistan, waar vanuit ze normaal gesproken worden ingezet tijdens luxe Afrikaanse safari's. "Een gebruiksaanwijzing voor het correct opzetten zat er niet bij," aldus Don Dekker. "We hebben ons dus wild gepuzzeld, zeker omdat we ook het warm en koud stromend water goed aan de gang moesten krijgen. Maar het resultaat is ernaar! Nu kun je vakantievieren in een tent in de vrije natuur met alle luxe van een huis."

Het roer om

Anneke en Don Dekker, beiden in de vijftig en oorspronkelijk afkomstig uit Den Helder, startten vorig jaar met hun B&B, nadat Anneke haar baan in de verpleging en Don zijn bedrijf in bouwmachines in het Betuwse Ingen had opgegeven. De internetwinkel, die al een aantal jaren succesvol draaide, namen ze mee. Beide poten van het bedrijf lopen goed. "Ik realiseer me dat we mazzel hebben. Maar aan de andere kant past onze insteek van exclusiviteit voor een schappelijke prijs in een groeiende trend," aldus Don Dekker.

Dekker vertelt dat de luxe tent een logisch vervolg is op hun activiteiten. "Na de goede start in Drenthe ontstond het idee van een kleine camping erbij, omdat we ruimte genoeg hebben op ons terrein van 7.5 duizend m2. Een chalet of stacaravan vond de gemeente geen goed idee, dus dat hebben we laten varen. Een kleine camping leek ons wel leuk, maar zeker in deze omgeving, vlakbij Norg en andere toeristische trekpleisters, ben je dan de dertiende in het dozijn. Toen het mogelijk bleek dat we een echte luxe safaritent naar hier konden halen, hebben we geen moment geaarzeld."

De Dekkers houden het bij 1 tent met mogelijkheid van bijplaatsen van een superstevige De Waard kindertent. "Met het stromende water, de keuken, het bad, de houtkachel met afstandsbediening en mogelijkheid voor de bezorging van een uitgebreid ontbijt is dit volgens mij de meest luxe kampeermogelijkheid van Nederland. En dat houden we graag exclusief."