Gemeente Veere


Festiviteiten voor Veerse jeugd

Komend weekend en dinsdag 8 juli.

De komende dagen staat de Veerse jeugd in het middelpunt van de belangstelling.

Op vrijdag 4 juli staat in Grijpskerke om 19.00 uur een barbecue voor oud en jong op het programma, op initiatief van de plaatselijke jeugd. Tevens worden de mobiele skate-elementen en het JOP (Jongeren Ontmoetings Plaats) in gebruik genomen.

Zaterdag 5 juli om 11.00 uur onthult wethouder Jaap Melse een skatebaan in het Veerse Zanddijk en dinsdag 8 juli is het de beurt aan de Koudekerkse jeugd. Om 16.15 uur zullen gedeputeerde van Heukelom en wethouder Jaap Melse de aftrap doen in de mobiele pannakooi.

De mobiele skatebaan, het JOP en de pannakooi zijn onderdeel van een project met mobiele speelvoorzieningen die alle dertien Veerse kernen zullen aandoen. De voorzieningen blijven een half jaar staan. Voor het vervolg buigt de Jeugdraad Veere zich over nieuwe plekken in de gemeente.

Barbecue in Grijpskerke

In Grijpskerke worden het JOP en de skate-elementen in gebruik genomen. Aansluitend is er een barbecue voor ouderen vanaf 60 jaar en jongeren vanaf 14 jaar. Ze gaan er een gezellige avond van maken in het kader van de goede sfeer in de wijk en het dorp.

Skaten in Veere

In het Veerse Zanddijk, bij de oude voetbalvelden aan de Veerseweg, opent wethouder Jaap Melse een skatebaan door het onthullen van een naambord. De skatebaan is er gekomen door de inspanningen van de jongeren i.s.m. de wijkvereniging. Ook de Stadsraad Veere en sponsoren Rabobank en Woningstichting Walcheren droegen hun steentje bij. Onder de aanwezigen wordt een skateboard verloot. Natuurlijk kan de baan daarna direct worden uitgeprobeerd.

Voetballen in Koudekerke

Het speelterrein aan de Trompstraat kon wel wat extra aandacht gebruiken. De mobiele pannakooi is daarvoor een prima oplossing. De kooi van 2 meter hoog en 6 meter in doorsnee met 2 doeltjes, is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Voordeel van de kooi is dat ballen niet in tuinen of op de straat terecht komen.