Zuid Holland heeft meest verzekerde honden en katten

04/07/2008 09:41

Proteq Direct

Heerhugowaard - juni 2008

Steeds meer huisdiereneigenaren verzekeren hun hond of hun kat. De provincie Zuid Holland is gezien het aantal verzekerde honden en katten koploper. 31% van de bij Proteq Dier & Zorg verzekerde katten en 35% van de verzekerde honden heeft een baasje die in Zuid Holland woont. Dit blijkt uit een eigen onderzoek van huisdierenverzekeraar Proteq Dier & Zorg, de grootste aanbieders van ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten in Nederland. Over het algemeen worden honden vaker verzekerd dan katten.

In Noord Holland ligt het percentage verzekerde honden/katten een stuk lager dan in Zuid Holland. 10% van de verzekerde honden en katten komt uit deze provincie. In Zeeland en de noordelijke provincies is dat heel anders. Het percentage van de bij Proteq verzekerde honden en katten ligt daar op 1%. "Als huisdierenverzekeraar wilden wij graag weten hoe het verzekeren van honden en katten is verdeeld over Nederland. Een goede verklaring voor de verschillen per regio hebben we niet", zegt woordvoerder van Proteq Dier & Zorg, Inge Plaatsman. "Mogelijk ontstaat het verschil doordat in de Randstedelijke gebieden het huisdier vaak gezien wordt als een extra gezinslid?".

"Wat een duidelijke trend is op dit moment, is dat steeds meer huisdiereneigenaren die een verzekering afsluiten kiezen voor aanvullende dekkingen. Vanuit het onderzoek kregen we ook antwoord op de volgende vraag: Hoeveel huisdiereneigenaren kiezen een aanvullende dekking voor behandeling van oncologie, homeopathie of fysiotherapie? Dit blijkt 12 '% van de bij Proteq verzekerde honden en katten te zijn. Huisdiereneigenaren verzekeren steeds meer medische zorg zoals zij die ook voor de andere gezinsleden hebben geregeld ". De medische zorg voor huisdieren is volop in ontwikkeling. Steeds meer wordt er onderzoek gedaan naar ziekten bij bijvoorbeeld specifieke hondenrassen, naar kanker en/of genetische afwijkingen.

E I N D E P E R S B E R I C H T


--------

Opzet onderzoek Proteq Dier & Zorg

Aantal verzekerde honden en katten in de 12 provincies van Nederland. Uitkomsten: zie bijlage

Over Proteq Dier & Zorg Verzekering

In 1998 is SNS REAAL gestart met het aanbieden van een ongevallen- en ziektekostenverzekering voor honden en katten. De verzekering wordt aangeboden door Proteq, onder de naam Dier & Zorg Verzekering. De afgelopen jaren heeft Proteq zich met de dierenverzekering met een marktaandeel van 95% ontwikkeld tot marktleider in het segment. Bij dierenartsen en bij organisaties die betrokken zijn bij het welzijn van honden en katten heeft de Proteq Dier & Zorg Verzekering een goede naam en reputatie opgebouwd.