Datum: 4 juli 2008

Oegstgeest Fietsster onderuit gereden Een nog onbekende bestuurder van een zwarte bromfiets heeft donderdag 3 juli even na 19.00 uur een 20 jarige fietsster uit Katwijk onderuit gereden. De vrouw reed over de Oranje Nassaulaan in de richting van de Abtspoelweg. Op de kruising met de Haarlemmertrekvaart kwam de bromfietser haar tegemoet. De bromfietser maakte een schijnbeweging en sloeg op het laatste moment de Haarlemmertrekvaart in. Bij het afslaan raakte de bromfietser de fietsster waardoor beiden ten val kwamen. De bromfietser, met zwarte helm, is opgestaan en weggereden. De Katwijkse liep schaafwonden op. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Aanhouding voor poging woninginbraak De politie heeft vrijdagochtend 4 juli een 43 jarige Voorschotenaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan de Steenschuur. Agenten zagen hoe de man op de Steenschuur bij fietsen probeerde het slot open te krijgen. Op het moment dat de agenten wilden uitstappen om de persoon aan te spreken wist hij een snelbinder van een fiets los te krijgen. Terwijl de agenten parkeerden was de man naar een woning gelopen en probeerde via de brievenbus de deur open te hengelen met de snelbinder. De man werd hierop aangehouden.

Leiden Aanhoudingen na vechtpartij De politie heeft vrijdag 4 juli even voor 02.30 uur twee vechtende broers van 44 en 47 jaar aangehouden. In de woning van de 47 jarige man, aan de Peter van Anrooystraat, ontstond een ruzie tussen de broers en vervolgens een vechtpartij. Beiden bleken onder invloed te zijn van alcohol. De politie heeft hen meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Alphen aan den Rijn Onderzoek dood Alphenaar nog in volle gang In samenwerking met het Nederlands Forensisch Instituut wordt sectie verricht op het lichaam van de 30 jarige Alphenaar die in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 juli om het leven is gekomen. Donderdag 3 juli vond onderzoek plaats bij de woning aan de Wederikstraat waar het slachtoffer met steekwonden werd aangetroffen. De recherche zet het onderzoek bij de woning vandaag, vrijdag 4 juli, voort. Over het onderzoek, waar op dit moment twintig rechercheurs aan werken, worden geen nadere mededelingen gedaan.

Bodegraven Verkeersongeval Donderdag 3 juli even na 17.00 uur vond een aanrijding plaats tussen een automobilist en een motorrijder. De automobilist, een 55 jarige man uit Bodegraven, reed vanaf een terrein de Dammekant op richting de N11. Op dat moment haalde de motorrijder (gegevens nog onbekend) op deze weg een aantal auto's in. Hierop ontstond tussen de twee een aanrijding. De motorrijder kwam in de berm terecht en reed daar tegen een boompje. De motorrijder werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Daar werd een gebroken rib en enkele gekneusde ribben geconstateerd.

Gouda Onderzoek naar mishandeling De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 38 jarige Gouwenaar. De politie hield twee Gouwenaren van 43 jaar aan. De politie kreeg vrijdag 4 juli rond 04.00 uur de melding van een vechtpartij op de Zeugstraat. Een getuige zag de drie vechtende mannen en wist ze uit elkaar te halen. De gebelde politie hield de twee verdachten ter plaatse aan op verdenking van mishandeling.

Gouda Diefstal uit woning na babbeltruc Donderdag 3 juli wist een man geld en een televisie uit een woning van een 80 jarige bewoonster te stelen nadat hij zich als loodgieter had voorgedaan. De man belde aan bij de woning aan de Willem de Zwijgerlaan en vertelde dat hij loodgieterwerkzaamheden moest doen. De bewoonster liet de man binnen en heeft hem zijn werk laten doen. De bewoonster ontdekte na zijn vertrek dat zowel haar televisie als een geldbedrag was gestolen. Mogelijk heeft de man de televisie aan een tweede, wachtende man, afgegeven.

Babbeltrucs De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en of hun verhaal te checken.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --