Gemeente Breda

Leerlingen St Josephschool in finale Energy Survival Noorwegen

Op vrijdag 4 juli heeft milieuwethouder Wilbert Willems de leerlingen in de groepen 7A en 7B van de St. Josephschool namens de gemeente Breda gefeliciteerd met het behalen van de finale van het educatieve spelprogramma Energy Survival in Noorwegen. De wethouder trakteerde op taart en deelde presentjes uit aan de leerlingen.

Energy Survival is een project van Vereniging Klimaatverbond Nederland en KRO voor groep 7 en 8 van het primair onderwijs. Het doel ervan is om kinderen op een leuke en spannende manier kennis bij te brengen over energiebesparing.
Dit jaar hebben leerlingen van de St. Josephschool uit Breda deelgenomen en de Brabantse finale gehaald. Tijdens deze finale waren er vragen en opdrachten en werd er gerapt. Groep 7B heeft de finale gewonnen en drie leerlingen mogen namens die groep nu naar de grote finale die komende zomer in Noorwegen plaatsvindt. Deze finale wordt op tv uitgezonden door de KRO.

Wethouder Willems: Het is natuurlijk fantastisch dat deze leerlingen zo ver gekomen zijn. Eerder hebben ze al de Brabantse finale gehaald. Nu ze ook de finale in Noorwegen bereikt hebben willen we de leerlingen nog eens extra in het zonnetje zetten. Zij dragen met hun deelname immers bij aan het verder uitdragen van het Bredase klimaatbeleid.

Breda, 4 juli 2008