Gemeente Venlo


Stopverbod St. Hubertusplein Blerick

4-7-2008

Instellen stopverbod parkeerterrein Sint Hubertusplein moet overlast verminderen

Een van de maatregelen die overeen zijn gekomen tussen politie en de gemeente Venlo om de overlast op het Sint Hubertusplein te verminderen is een stopverbod van auto's op het plein buiten de openingstijden van de aangelegen winkels. Meer specifiek: tussen 22.00 en 06.00 uur.

Sinds enige tijd zorgt een groep oudere jongeren' (leeftijd 18 32 jaar) voor de nodige overlast op het Sint Hubertusplein in Blerick. Het gaat om een groep van zo'n 30 personen. Deze groep verzamelt zich elke dag van de week op het Hubertusplein vanaf een uur of 16.00 uur, tot diep in de nacht en zelfs tot de volgende morgen.

Een stopverbod tussen 22.00 en 06.00 uur is een effectief middel omdat hierdoor geen discussies ontstaan over parkeren / stoppen ten behoeve van laden en lossen, het is eenvoudig te handhaven en er zijn nauwelijks kosten aan verbonden. Verwacht wordt dat de buurtbewoners door deze maatregel niet of nauwelijks gedupeerd worden omdat zij hun auto's daar al niet of nauwelijks parkeerden. Voor hen is in de omliggende straten voldoende parkeergelegenheid.

Gemeente en politie hebben met elkaar een aantal maatregelen afgesproken om de overlast te verminderen en te beëindigen. Repressieve maatregelen als intensivering van het toezicht en verblijfsontzeggingen, maar ook verkeersmaatregelen als dit stopverbod.