Stadsdeel Zeeburg

Ondernemers verkennen bedrijvigheid in Zeeburg per boot

4 juli 2008
Begin maart 2008 werd de jaarlijkse Netwerkmarkt gehouden. Ook dit jaar hebben Doorgroei Netwerk Amsterdam, Zakelijk Zeeburg Jong MKB Amsterdam en de Vereniging Vrouwen Netwerk Amsterdam wederom een ludieke netwerkveiling georganiseerd.

De bijeenkomst was met name bedoeld voor jonge startende ondernemers. Met de veiling konden de aanwezigen op een speelse manier met elkaar kennismaken en anderen interesseren voor hun bedrijf. Tijdens de avond konden de aanwezige ondernemers hun producten of diensten laten veilen. Het aanbod op de veiling varieerde van reisjes, lunchafspraken of een partijtje squash met een potentiële klant.

Stimuleren van bedrijvigheid

Op de veiling heeft stadsdeel Zeeburg een boottocht aangeboden langs plekken in het stadsdeel waar ondernemers zich kunnen vestigen. Twee ondernemers, de heer Vaneker (Klapper Communications, Research en Consultancy) en mevrouw Lof en mevrouw van der Werf (De Keijzer Nipius & Co, Accountants en Belastingadviseurs) hebben geboden en de 'prijs' in de wacht gesleept.

Foto: boottocht voor ondernemers door Zeeburg

Op donderdag 3 juli 2008 zijn de ondernemers samen met stadsdeelwethouder Economische Zaken, Jan Hoek, al varende op zoek gegaan naar bijzondere plekken voor ondernemers in het stadsdeel. 'Zeeburg vindt het stimuleren van (kleine) bedrijvigheid belangrijk. Ik wil daarom de plekken in Zeeburg waar ondernemers zich kunnen vestigen promoten. De prijs om per boot langs de plekken te varen is uniek en geeft een ander perspectief op deze locaties dan met de auto of fiets', aldus Jan Hoek.

De boot is onder andere langs een aantal nieuwbouwprojecten gevaren zoals het PanamaPaar en door het Lozingskanaal richting de Nieuwe Vaart. Ook voer de boot door het Cruquiusgebied en Entrepothaven. Ondanks het droevige weer, hebben de ondernemers zich tijdens de tocht prima vermaakt. Jan Hoek heeft van alles verteld over de mogelijkheden voor ondernemers om zich in Zeeburg te vestigen. De ondernemers hebben genoten van de tocht. Hopelijk kan Zeeburg binnenkort de nieuwe ondernemers verwelkomen.