Politie Kennemerland

Persberichten vrijdag 4 juli

Regio, 04-07-2008

Overval Vomar in Opsporing Verzocht

VELSERBROEK - 4 juli. Op dinsdag 8 juli wordt in het programma Opsporing Verzocht van de AVRO (21.50 uur, Nederland 1) de aandacht en hulp van het publiek gevraagd voor de overval op de Vomar supermarkt aan de Galle Promenade in Velserbroek.

Deze overval werd gepleegd in de vroege ochtenduren van donderdag 21 februari door drie overvallers, waarvan er een gewapend was met een vuurwapen. Enkele personeelsleden werden daarbij bedreigd.

In de uitzending worden onder meer beelden van de overval en de overvallers, gemaakt door een bewakingscamera, getoond.

Onderzoek naar skimmen

ZANDVOORT, 3 juli - De politie heeft rond 20.30 uur twee Roemeense mannen van 27 en 34 jaar oud aangehouden. De aanhouding vond plaats nadat personeel van een recreatiepark aan de Vondellaan een geprepareerde betaalautomaat hadden aangetroffen. Met dit apparaat konden gegevens van bankpasjes gekopieerd worden, het zogenaamde 'skimmen'. Op basis van ervaring wisten agenten dat dit soort geprepareerde automaten vaak snel weer worden opgehaald door de criminelen. Hierop werd besloten om de automaat in de gaten te houden. Op een gegeven moment kwam er een man binnen, die bovenmatig veel interesse toonde in de automaat. De man liep weer naar buiten, stapte in een personenauto en reed weg. Agenten lieten de auto stoppen op de Engelbertstraat. Hier werden de twee genoemde Roemeense verdachten aangehouden. Het tweetal zit voor nader onderzoek vast.

Man pleegt vernielingen

NIEUW VENNEP, 3 juli - De politie heeft omstreeks 23.45 uur een 44-jarige man uit Beverwijk aangehouden. De man, die hoogstwaarschijnlijk onder invloed van alcohol verkeerde, wordt er van verdacht vernielingen te hebben gepleegd in de Flierveld. Zo wordt hij er van verdacht een raam van een woning te hebben vernield, een auto te hebben beschadigd en twee vuilcontainers te hebben omgegooid. De man werd na een korte achtervolging aangehouden. Hij pleegde de vernielingen samen met een ander, deze wist te ontkomen. De Beverwijker is voor nader onderzoek, o.a. naar de identiteit van de tweede verdachte, ingesloten. De aanleiding van de vernielingen ligt waarschijnlijk in de relationele sfeer.

Jongen gooit brommer in sloot

HEEMSKERK, 3 juli - Agenten zagen rond 23.30 uur een bromfietser rijden op de Plesmanweg. De jongen stopte, pakte iets uit de buddyseat en gooide de brommer in een sloot. Hierop werd hij aangehouden. Uit controle bleek dat de jongen verschillende soorten gereedschap op zak had. Nadat de brommer uit het water was gehaald, bleek dat deze waarschijnlijk van diefstal afkomstig is. De jongen, een 18-jarige inwoner van Heemskerk, is voor nader onderzoek ingesloten.

Fietsendief aangehouden

BEVERWIJK, 3 juli - Omstreeks 15.50 uur is een 13-jarige Beverwijker door de politie aangehouden. Na een melding dat drie jongen aan een fiets stonden te sleutelen op de Beatrixlaan, zagen agenten het drietal net wegfietsen. De agenten riepen de jongens te stoppen, alleen de Beverwijker gaf hier gehoor aan. Het bleek dat hij een voorwiel wilde stelen voor een fiets die hij zelf afgelopen maandag gestolen had op de Breestraat. Om deze voorband goed op 'zijn' fiets te krijgen had hij ook een moertje gestolen uit een ijzerhandel. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft later die avond het politiebureau onder begeleiding van zijn moeder weer mogen verlaten.

Niet hands-free bellen en ongeldig rijbewijs

HALFWEG, 3 juli - Rond 15.50 uur zagen surveillerende agenten op de A200 een 20-jarige Amsterdammer al bellend rijden in zijn bestelbus. Hierop werd hij aan de kant gezet. Toen bleek dat de jongeman niet alleen niet hands-free belde, maar ook rondreed met een ongeldig verklaard rijbewijs. Voor beide vergrijpen is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Tegen lichtmast

UITGEEST, 3 juli - De politie heeft rond 15.00 uur assistentie verleend bij een ongeluk op de A9. Een 22-jarige automobilist uit Uitgeest raakte door nog onbekende oorzaak de berm en reed vervolgens tegen een lichtmast aan. Zowel de auto als de lichtmast, die door de aanrijding omviel, raakten zwaar beschadigd. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf.