Gemeente Soest

Bekroning voor De Achtbaan

Datum: 04/07/2008

Bekroning voor basisschool De Achtbaan

Wethouder Krijger heeft op donderdag 3 juli 2008 De Achtbaan een 'award' uitgereikt: de felbegeerde Kroon uit het gemeentelijke anti-zwerfvuilproject 'Zwerfafval, dát pakken we samen op'.

Onder leiding van conciërge Ömer Jilmaz maken kinderen uit de groepen 7 en 8 elke veertien dagen het speelgedeelte van Park Honsbergen schoon. "Een goed initiatief", vindt wethouder Krijger en vandaar dat hij de onderscheiding met plezier naar De Achtbaan brengt.

Ludiek eerbetoon

De uitreiking van 'De Kroon' is onderdeel van het project 'Zwerfafval, dat pakken we samen op'. Inwoners of instanties die zich inzetten om Soest zwerfafvalvrij te maken, komen in aanmerking voor De Kroon. De award is bedoeld om anti-zwerfvuilinitiatieven in het zonnetje te zetten.

Puck Vos en Peter Merts van het wijkbeheerteam De Eng kregen vorig jaar als eerste De Kroon uitgereikt; in het voorjaar kreeg het Cleamteam uit Smitsveen deze onderscheiding; tijdens de actie Zomerschoon werden Rob Kleinegris (WBT Overhees) én Annet Oostrom onderscheiden en nu valt de eer ten deel aan basisschool De Achtbaan.

De Kroon - met daarop alle namen van degenen die hem verdienden, kan elke dag bekeken worden in de hal van het gemeentehuis

.