Stadsdeel Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord investeert in verbeteren woonkwaliteit

Amsterdam-Noord en de stichting VACpunt Wonen gaan samenwerken om de kwaliteit van woningen en de woonomgeving in het stadsdeel te verbeteren.

Afgelopen woensdag, 2 juli 2008, hebben portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening Kees Diepeveen en directeur Stichting VACpunt Wonen, mevr. H.J. Werner-van Beek hiervoor een convenant ondertekend. Portefeuillehouder Kees Diepeveen: " Het dagelijks bestuur vindt dat de mensen in Amsterdam-Noord betaalbaar en vooral ook plezierig moeten kunnen wonen. Met de ondertekening van dit convenant geven de deelnemende partijen het startsein voor een vruchtbare samenwerking en dat verheugt mij."
In dit convenant zijn de onderlinge relatie en werkafspraken vastgelegd. Het convenant is van kracht tot en met 2011 en wordt jaarlijks geëvalueerd.

VACpunt Wonen

VACpunt Wonen is een landelijke organisatie waar adviescommissies bij zijn aangesloten die op plaatselijk niveau adviseren over de inrichting van wijken, de woonomgeving en de indeling van woningen. De pas opgerichte adviescommissie VAC Amsterdam-Noord bestaat uit bewoners van Amsterdam-Noord. Het doel van het VACpunt Wonen en de aangesloten adviescommissies is om de gebruikskwaliteit van de woonomgeving en van woningen te vergroten.
De adviescommissies van Noord zal een advies geven bij de eerste ideeën over nieuwbouwplannen in Noord en adviseren bij concreet uitgewerkte stedenbouwkundige plannen.

In september 2008 als de leden van de adviescommissies uit Amsterdam-Noord op cursus gaan, vindt de feestelijke aftrap van de samenwerking plaats.