Gemeente Alkmaar

Alkmaar: Wethouder Alsemgeest als vrijwillig verkeersregelaar

Op vrijdag 4 juli sloot wethouder Alsemgeest zich aan bij de vrijwillige verkeersregelaars, specifiek bij het 'bussen-team'. Het bussen-team bestaat uit zeven vrijwilligers die elke vrijdag, tijdens de kaasmarkt, het grote aantal touringcars in goede banen leiden.

Wekelijks trekt Alkmaar duizenden bezoekers aan voor de kaasmarkt. Een groot aantal bezoekt Alkmaar per touringcar. Het bussen-team ontvangt de bussen op de kanaalkade en reikt aan de chauffeurs de route uit naar het evenemententerrein, waar ze een parkeerplaats krijgen aangewezen.

Wethouder Alsemgeest: "Bereikbaarheid van een stad als Alkmaar is een belangrijk, maar ook ingewikkeld onderwerp. We doen er alles aan om Alkmaar goed bereikbaar te houden. Een goede doorstroming, met zo min mogelijk overlast voor de binnenstad is essentieel. Zeker op dagen waarop de bezoekersaantallen groot zijn. Vrijwilligers zoals de mensen van het bussen-team zorgen ervoor dat de verkeersstroom in de binnenstad ordentelijk verloopt."

Bereikbaarheid

De aanpassingen op de N242 hebben ervoor gezorgd dat de oost - en noordkant van Alkmaar zonder oponthoud bereikbaar zijn. Het is soms nog even wennen om vanuit zuidelijke richting via de N242 de noordkant van het centrum te benaderen, maar eenmaal gewend blijkt deze route snel en effectief. Belangrijk daarbij is dat de binnenstad op deze wijze ontlast wordt.

Aan den lijve ondervinden

Door een ochtend mee te draaien met de vrijwilligers van het bussen-team wilde Nico Alsemgeest zelf ervaren hoe het verkeer op een drukke vrijdagochtend, in hartje Alkmaar gecoördineerd werd. "Daarbij was ik in de gelegenheid om samen met de direct betrokkenen te praten over verbeteringen in de verkeersstroom", aldus Alsemgeest.