Equens


Directiewisseling PaySquare

Utrecht, 4 juli 2008 - Lynn van Rooijen (1950) zal, na 10 jaar werkzaam geweest te zijn als Algemeen Directeur van PaySquare en haar rechtsvoorgangers, op 15 juli a.s. worden opgevolgd door Tiny

Coppens. Coppens (1954) werkte voorheen als directeur bij Interpolis. Hij heeft een ruime ervaring op het vlak van commercie, processen, verandermanagement en algemeen management.

Opvolger Tiny Coppens gaat zich bezig houden met de strategische heroriëntatie van het bedrijf, naar aanleiding van de voorgenomen wijziging in het aandeelhouderschap. Naast een aantal Nederlandse banken nemen ook de Duitse DZ bank en het Belgische KBC een aandeel in PaySquare. PaySquare komt daarmee in handen van alle aandeelhouders van Equens, de eerste pan-Europese
betalingsverwerker. Coppens: "Klanten van Equens en PaySquare krijgen zo toegang tot een totaaloplossing in betaalmogelijkheden. Dit betekent een nog beter marktaanbod."

Lynn van Rooijen heeft tijdens haar negentienjarig dienstverband in diverse leidinggevende functies een belangrijke bijdrage geleverd aan de evolutie van paper-based naar elektronisch betalingsverkeer en e- commerce. Ook heeft zij een essentiële rol gespeeld in de verandering van PaySquare van een single-brand nationale cards organisatie naar een multi-brand organisatie, die als marktleider in Nederland ook de eerste stappen naar het buitenland heeft gezet. Nu PaySquare gaat beginnen aan de volgende ontwikkelingsfase, is het een mooie tijd om het stokje over te dragen. Van Rooijen: "Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen jaren en de resultaten die wij hebben geboekt. Ik ben ervan overtuigd dat PaySquare klaarstaat om de volgende stappen te nemen en dat maakt het voor mij een goed moment om een nieuwe richting in te slaan en een nieuwe uitdaging aan te gaan. "

Over PaySquare

PaySquare is dé gespecialiseerde partner voor acceptatie en uitgifte van internationale betaalmiddelen.

PaySquare is een Europese acquirer en een van de grootste spelers in de Benelux. PaySquare biedt de merken MasterCard, Visa, JCB, China UnionPay, Maestro, V PAY en ­ door een uniek samenwerkingsverband ­ American Express. Hierdoor kunnen ondernemers voor de acceptatie van alle bovenstaande producten terecht bij 1 organisatie. Hiermee is PaySquare de eerste card-organisatie in de Benelux die zoveel verscheidenheid biedt aan internationale betaalmiddelen.

PaySquare geeft creditcards uit van de merken MasterCard en Visa. Dit doet zij al dan niet in samenwerking met andere organisaties. Zo geeft PaySquare de Miles&More Visa creditcard uit met een puntenspaarsysteem en de Rode Kruis MasterCard waarmee de kaarthouder automatisch het Rode Kruis steunt. PaySquare is verder de uitgever achter creditcards van een aantal banken en geeft een zakenkaart uit aan vele bedrijven.

Over Equens
Equens is een van de grootste en meest innovatieve betalingsverwerkers in Europa. Met een jaarlijks volume van 7,3 miljard betalingen en 2,1 miljard transacties via geld- en betaalautomaten, heeft Equens binnen de eurozone een marktaandeel van meer dan 15%.

Meer informatie
Woordvoerder PaySquare
Simone Pol
030-2837230
simone.pol@paysquare.nl


---- --