Ingezonden persbericht


Microsoft en Micro Focus investeren gezamenlijk in Enterprise Application Modernisation

Uitbreiding ontwikkel- en moderniseringsoplossingen Micro Focus op Microsoft-platform

HOOFDDORP, 4 juli 2008 Micro Focus, leverancier van applicatiebeheer- en moderniseringsoplossingen, en Microsoft sluiten een strategische samenwerkingsovereenkomst. Klanten profiteren hierdoor van betere integratie- en gebruiksniveaus voor het Windows-platform en de Microsoft-toolset. Steeds meer bedrijven onderkennen dat hun op COBOL gebaseerde applicaties zeer waardevol zijn. Ze zoeken dan ook naar mogelijkheden om deze applicaties relevant te maken voor de huidige infrastructuur als onderdeel van hun IT-moderniseringsinitiatieven. Door de strategische samenwerking tussen Micro Focus en Microsoft beschikken klanten over uitgebreidere opties voor het stimuleren van hun moderniseringsstrategie.

Micro Focus breidt zijn Windows-gebaseerde technologieportfolio verder uit, waaronder Net Express-, SOA Express- en Enterprise Server-producten. Hierdoor kan het bedrijf klanten voorzien van beheerde 64-bits oplossingen die de kracht van Microsoft-oplossingen benutten. Hieronder vallen Microsoft .NET, Framework, SQL Server, Team Foundation Server, BizTalk Server en System Center Operations Manager. Op basis van de samenwerking bieden Microsoft en Micro Focus nu een krachtige ontwikkel-, test- en implementatieoplossing. Hiermee profiteren klanten van mogelijkheden die een laag risico en een hoog rendement opleveren voor de bedrijfskritische COBOL-applicaties.

Al twee decennia lang biedt Micro Focus zijn klanten uitgebreide keuzes voor hun bedrijfskritische applicaties. Zo kunnen ze hun belangrijkste IT-middelen identificeren en de waarde hiervan vergroten , zegt Stephen Kelly, CEO van Micro Focus. Tegenwoordig begrijpen leidinggevenden de logica achter het beschermen en ontwikkelen van effectieve IT-systemen binnen hun organisatie steeds beter. Met deze strategische samenwerkingsovereenkomst spelen we dan ook in op een concrete vraag. Dit bewijst dat Micro Focus en Microsoft klanten helpen bij het moderniseren van hun applicaties en het uitbreiden van hun business.

De mogelijkheid om te profiteren van nieuwe technologieën en diensten in een continu veranderende zakelijke omgeving vormt het fundament voor het succes van een bedrijf. Door moderne tools en praktijkkennis te benutten, kunnen cross-functionele en cross-platformteams optimaal en met een maximaal rendement samenwerken. Micro Focus en Microsoft helpen bedrijven bij het snel vergroten van de flexibiliteit, het verkorten van de time-to-market en het minimaliseren van kosten. Tegelijkertijd kunnen klanten de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en schaalbaarheid van geavanceerde netwerken benutten.

Door de samenwerking met Micro Focus verhogen we de waarde van IT-systemen van mainframeklanten op basis van het Windows-platform. Daarnaast verbeteren we zo de ROI, waardoor we deze klanten helpen om de implementatiekosten te verlagen , zegt Bill Hilf, algemeen directeur Windows Server-marketing van Microsoft. Onze samenwerking met Micro Focus bewijst dat beide bedrijven zich inzetten om krachtige oplossingen voor applicatiemodernisering te ontwikkelen voor hun Enterprise-klanten.

# # #

Over Micro Focus

Micro Focus, lid van de FTSE 250, levert innovatieve software die ervoor zorgt dat bedrijven de waarde van hun bedrijfsapplicaties kunnen vergroten. Micro Focus Enterprise Application-software voor modernisering en beheer zorgt ervoor dat de applicaties van klanten snel zijn aan te passen aan marktveranderingen. Tevens ondersteunen Micro Focus-oplossingen moderne architecturen die lagere kosten en minder risico met zich meebrengen.

Ingezonden persbericht