Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws :: Kwaliteit Amsterdamse thuiszorg onder druk

Kwaliteit Amsterdamse thuiszorg onder druk


04-07-2008 * De SP vreest dat de kwaliteit en de continuïteit van de thuiszorg in Amsterdam wel eens fors slechter kan worden. De Evean Groep zou een deel van de zorg uitvoeren, maar heeft de zogenoemde niet-lijfgebonden zorg zoals schoonmaken overgedaan heeft aan de Asito Dienstengroep. Hierdoor kunnen zij nog meer snijden in de kosten, maar de SP wil van wethouder Vos de toezegging dat dit niet ten koste zal gaan van de kwaliteit.
Carlien Boelhouwer
Sinds 1 juli zijn Amsterdam Thuiszorg en Cordaan gefuseerd. Onder druk van de kartelwaakhond NMa moesten zij wel een deel van de taken overdragen aan de Evean Groep. Een deel van de klanten van Evean blijkt echter al langere tijd geen of weinig hulp krijgen. SP-raadslid Carlien Boelhouwer: "Ik ga ervan uit dat het college zich ervoor gaat inzetten dat klanten niet zonder hulp komen te zitten. Ik heb het college gevraagd of mijn verwachting gerechtvaardigd is."

In schriftelijke vragen stelt de SP ook de buitensporig hoge salarissen en gouden handdrukken van de directie van Icare/Evean aan de orde. De directeur zit qua inkomen hoger dan de Balkenendenorm van 171.00 euro. Een ex-directeur kreeg als afscheidscadeau een bedrag van 650.000 euro op zijn bankrekening. De SP wil nu weten of het college hier iets aan gaat doen.