Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Buitenpost, juni 2008

Workshop Sint Jansolie maken in De Kruidhof

Op zaterdag 5 juli organiseert Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost de workshop 'Sint Jansolie maken' . De workshop start om 10.00 uur met een rondleiding en informatie over geneeskruiden, Sint Janskruid en het gebruik van Sint Jansolie. Hierna worden gezamenlijk de kruiden geplukt en gaan de deelnemers hun eigen olie maken. Uiteraard krijgt iedereen een flesje mee naar huis.

St. Janskruid is een geneeskruid en onder andere een prima middel tegen stijve spieren. Vroeger werd het ook wel 'Jaagt den duivel' genoemd. Men dacht namelijk, dat een takje van dit kruid boven de deur de kwade geesten buiten zou houden. In De Kruidhof is Sint Janskruid onder andere te vinden in de Geneeskruidentuin en in de Heemtuin. Ieder jaar maken medewerkers van De Kruidhof hiervan een grote hoeveelheid St. Jansolie en verkopen dat in It Winkeltsje. In de workshop komen de geneeskrachtige eigenschappen en het gebruik van Sint Janskruid volop aan bod. U leert hoe u zelf de olie kunt maken en neemt uw flesje zelfgemaakte olie mee naar huis. Voor deelname aan de workshop dient u zich, vóór 2 juli, aan te melden op tel. 0511 541253 of via een e-mail aan info@dekruidhof.nl. Kosten E 10,00 pp.

Voor informatie: www.dekruidhof.nl; tijdens kantooruren 0511-541253. Bezoekadres: Schoolstraat 29 B, 9285 NE Buitenpost. Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag 10 - 17 uur, zondag 12 - 17 uur.