FreeFunk Festival schakel tussen mens en milieu


VENLO, 20080618 -- het FreeFunk Festival heeft al in 2007 door middel van een `duurzaam podium' de aandacht van de jeugdige bezoekers gevestigd op het milieu en hoe hier bewust mee om te gaan. Een podium voorzien van energiezuinige LED-verlichting, gevoed door zonnepanelen, hometrainers en windmolens was een groot succes, maar tijdens de jubileum editie op 05 en 06 juli wordt het evenement nog veel `groener'!

het FreeFunk Festival wil op een relatief simpele manier laten zien dat duurzaamheid ook mooi, toepasbaar en hightech kan zijn.

De energie van het hoofdpodium wordt deels opgewekt door maar liefst 60 zonnepanelen.

De organisatie is zich ervan bewust dat afval de grootste vervuiler is. Bergen papier en plastic bekers zijn normaal gesproken het resultaat van een dagje festival. Daarom zal al het printwerk dat gebruikt wordt zoals flyers, posters en briefpapier gedrukt worden op gerecycled en milieuvriendelijk gebleekt papier en wordt er gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare wegwerpbekers. Deze bekers zijn gemaakt van maïs en qua uiterlijk niet anders dan gewone plastic bekers, maar zullen binnen twee maanden oplossen tot water en kooldioxide, in plaats van dat ze jaren ergens blijven rondslingeren. Hetzelfde geldt voor de poncho's die ieder jaar bij regen gratis worden uitgedeeld, ook deze zullen dit jaar geheel biologisch afbreekbaar zijn en dus niet voor afval zorgen.





FreeFunkfestval