Politie Gelderland-Midden
West-Veluwe Vallei

---

Drie gewonden bij verkeersongeluk in Nijkerk

Publicatiedatum: 5-7-2008 13:59:37

NIJKERK - Bij een ongeluk op de kruising van de Berencamperweg met de Zeedijk in Nijkerk zijn zaterdagochtend 5 juli rond 9.20 uur drie mensen gewond geraakt. Twee van hen, een echtpaar uit Nijkerkerveen (beiden 82 jaar oud) zijn vervoerd naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Een 61-jarige vrouw uit Veenendaal is met klachten aan haar nek overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk.

De man en de vrouw uit Nijkerkerveen reden met hun auto over de Zeedijk en wilden de Berencamperweg kennelijk over steken. Daarbij is om nog onduidelijke redenen een auto met caravan over het hoofd gezien. Deze combinatie, bestuurd door een 61-jarige man uit Veenendaal, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij, zijn vrouw - die als passagier in de auto zat - is met klachten aan haar nek voor onderzoek over gebracht naar het ziekenhuis. Over het letsel van het echtpaar uit Nijkerkerveen is (nog) niets bekend.

Verkeershinder
Door de aanrijding was doorgaand verkeer over de Berencamperweg nauwelijks mogelijk. Dit heeft tot ongeveer 12.30 uur geleid voor verkeershinder in de omgeving. Automobilisten werden omgeleid.
Omdat er aanvankelijk melding gemaakt was van het feit dat een auto in de sloot lag, rukte de brandweer met groot materieel en duikers uit. Achteraf bleek het voertuig uit Nijkerkerveen door de klap wel in een naast de weg lager gelegen weiland terecht gekomen te zijn. Daarbij was de neus van de auto wel in de sloot terecht gekomen, doch de inzittenden hebben hier geen hinder van ondervonden. Door de brandweer moest de 82-jarige bestuurder uit Nijkerkerveen worden bevrijd. Hij bleek bekneld te zitten in zijn auto. Door de bemanning van een traumaheli is bijstand verleend. Meerdere ambulances waren ter plaatse om de slachtoffers af te voeren. De betrokken voertuigen zijn afgesleept.
{08-094784}

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden | perspiket
Harry Munniksma
026 376 3050