Persberichten, stad Utrecht, 14.00 uur

Utrecht, 06-07-2008

Onwelwording in zwembad

UTRECHT Op zaterdag 5 juli ontving de politie rond 13.15 uur de melding dat een 25-jarige vrouw uit Utrecht onwel in het zwembad aan de Weg naar Rhijnauwen was aangetroffen. De vrouw was hier aan het zwemmen, maar opeens zagen alerte badgasten haar in het water drijven. Omdat ze niet bewoog haalden zij de vrouw uit het water en bleek zij bewusteloos. Omstanders reanimeerden haar. Zij werd per ambulance in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie deed op de locatie onderzoek. De toedracht van de onwelwording is onbekend.

Doorrijden na ongeval met letsel

UTRECHT Een 24-jarige vrouw uit Utrecht is op zaterdag 5 juli rond 15.15 uur gewond geraakt na een inhaalmanoevre door een man op een scooter. Zij fietste op dat moment over de Blokstraat in de richting van de Marnixlaan. De scooterrijder haalde haar in en kwam in aanraking met de fietsster. Hierdoor verloor de vrouw de macht over het stuur en kwam ten val. Zij liep hierdoor schaafwonden en bulten op over het hele lichaam. De scooterrijder keek even om en ging er vervolgens vandoor zonder zich te bekommeren om het slachtoffer. Ook na het aanroepen door getuigen van het ongeval reed de man weg.

Verdachte beroving aangehouden

UTRECHT De politie heeft op zaterdag 5 juli rond 21.00 uur op aanwijzing van getuigen een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden op verdenking van beroving van een tas. De politie kreeg de melding dat een 24-jarige vrouw uit Amsterdam op de Omloop door de verdachte beroofd zou zijn en ging in de omgeving zoeken. De vrouw stond op de bus te wachten toen de jongen aan haar tas trok. Zij kwam hierdoor ten val en liep blauwe plekken op aan haar benen. Op grond van het doorgegeven signalement werd hij op de Oude Pijlsweerdstraat aangehouden. Hij is meegenomen naar bureau voor nader verhoor. De tas werd door een omstander teruggevonden in de omgeving.

Agressie in het verkeer

VLEUTEN De politie heeft op vrijdag 4 juli rond 09.00 uur een 21-jarige automobilist uit Houten aangehouden op verdenking van mishandeling van een 48-jarige automobilist uit Utrecht. De verdachte zou op Landschapsbaan gekleefd hebben. De 48-jarige bestuurder sprak hem aan nadat zij beiden geparkeerd hadden bij een winkel aan dezelfde weg. Vervolgens ontstond een handgemeen waarbij de 21-jarige man het slachtoffer meermalen had geslagen. Ook zou hij een een reclamebord bij de winkel hebben vernield. De verdachte ging er vandoor maar meldde zich later bij de politie en werd aangehouden. Het slachtoffer liep letsel op aan gelaat en been.

Ongeval met letsel

UTRECHT Op de Vleutenseweg vond op zaterdag 5 juli omstreeks 11.40 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een bromfiets met daarop een 13-jarige jongen en een 18-jarige bestuurder uit Utrecht. Een 39-jarige automobilist uit Nieuwegein wilde rechtsaf slaan en verleende hierbij geen voorrang aan de bromfietser die naast hem op de parallelweg reed in dezelfde richting. Een aanrijding was het gevolg. De 18-jarige bestuurder liep snijwonden op. De 13-jarige jongen brak zijn been en is per ambulance naar het UMC gebracht.

Vechtpartij

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 juli rond 04.15 uur drie 22-jarige mannen uit Utrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van een 27-jarige plaatsgenoot. Aanleiding van het handgemeen zou zijn dat de 27-jarige man niet werd toegelaten op een feestje in een pand aan het Lucasbolwerk waarvoor hij niet uitgenodigd was. Door de vechtpartij raakte de 27-jarige man gewond aan gelaat en had overal blauwe plekken. Hij werd onderzocht door ambulancepersoneel. Twee mannen werden zaterdagmiddag heengezonden. Een man zit nog vast.

Verdachte heling aangehouden

UTRECHT Op de Pearsonlaan heeft de politie op zaterdagavond 5 juli rond 22.00 uur een 18-jarige man uit Zeist aangehouden op verdenking van heling van een bromfiets. Surveillerende motoragenten zagen de verdachte rijden op een bromfiets zonder kentekenplaat. Een achtervolging werd ingezet en de bestuurder was vervolgens bij de Pearsonlaan gestopt een portiek ingevlucht. Hier werd hij aangetroffen en aangehouden. Enkele tientallen omstanders trachtten zich met de aanhouding te bemoeien en een jongen sprong op het dak van een politieauto. Met behulp van de korte wapenstok werden door een agent een paar korte klappen met de wapenstok uitgedeeld en werd verdere escalatie voorkomen. De verdachte is meegenomen naar het bureau, de bromfiets is in beslag genomen voor nader onderzoek.

Alcomobilist veroorzaakt aanrijding

UTRECHT Op zaterdag 5 juli is een 38-jarige automobilist uit Utrecht rond 00.20 uur tegen een geparkeerde auto op de Jan Haringstraat aangereden. Nadat de politie was gebeld troffen deze de man in woning aan. Hij werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 800 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.

Mishandeling

UTRECHT Op 5 juli omstreeks 02.20 uur is een portier van een horecagelegenheid aan het Neude gewond geraakt aan zijn been nadat hij mishandeld zou zijn door twee 27-jarige mannen uit Utrecht. Via de UIT-telefoon werden agenten op de hoogte gebracht van een vechtpartij. Hier zagen de agenten de twee verdachten wegrennen en hielden hen aan. Beiden werden ingesloten. De oorzaak van het conflict wordt onderzocht.

Kop-staart botsing en letsel

VLEUTEN Op de Europaweg ontstond op vrijdag 4 juli rond 16.20 uur een kop-staart botsing waarbij drie autos betrokken raakten. Een 32-jarige bestuurder uit Maarssen van een bestelauto reed achterop een stilstaande auto waarin een 32-jarige vrouw uit Vleuten zat. Dit voertuig klapte vervolgens op de auto voor haar. De 50-jarige automobiliste uit Vleuten en een bijrijder (personalia onbekend) liepen hierbij nek- en rugklachten op. Het dak van het voertuig werd verwijderd en beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek.

Gebiedsontzegging

UTRECHT Tijdens toezicht troffen agenten in de nacht van zaterdag op zondag 6 juli een 36-jarige Utrechter aan op het Smakkelaarsveld met een gebiedsontzegging. Hij werd meegenomen naar het bureau. Bij zijn fouillering werd een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen. De damesfiets die hij bij zich had werd voor nader onderzoek in beslag genomen.

Geweld na een aanrijding

UTRECHT De politie kreeg op 4 juli rond 17.00 uur een melding van aanrijding tussen twee personenautos met schade op de Langerakbaan. Hier zou een conlict zijn tussen de twee betrokken partijen. Hierbij zou een 50-jarige Utrechter mishandeld zijn door een 21-jarige man uit De Meern en een 22-jarige man uit Nieuwegein. De man had letsel aan het gelaat. Daarop werden de twee verdachten aangehouden en ingesloten in het bureau voor nader verhoor en onderzoek.

Ongeval met letsel

UTRECHT Op vrijdagmiddag 4 juli is omstreeks 15.10 uur een 57-jarige vrouw uit Utrecht gewond geraakt aan haar heup nadat zij was aangereden door een automobilist. De aanrijding vond plaats op de Prins Bernhardlaan ter hoogte van de de kruising met de Zwanenvechtlaan. Een 62-jarige automobilist uit Utrecht verleende de op dezelfde weg tegemoet komende fietsster geen voorrang terwijl hij linksaf sloeg. Een aanrijding was het gevolg en de vrouw kwam ten val. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Alcomobilist rijdt tegen boom

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 6 juli rond 03.00 uur een 23-jarige man uit Utrecht op de Maliebaan aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man was kort daarvoor tegen een verkeersbord gereden en vervolgens tot stilstand gekomen tegen een boom. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat hij gedronken had, werd een ademtest gedaan op het bureau. Hier blies hij 440 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal is tegen hem opgemaakt.

Winkeldiefstal

UTRECHT De politie heeft op vrijdag 4 juli rond 19.15 uur een 14-jarige en twee 15-jarige jongens uit Utrecht aangehouden op verdenking van winkeldiefstal bij een winkel aan het Gildenkwartier. Het trio probeerde diverse goederen mee te nemen, maar werden betrapt door winkelpersoneel. De politie werd gebeld en namen de drie jongens mee. Ze werden ingesloten. Na verhoor zijn processen-verbaal tegen het drietal opgemaakt. Ze zijn zaterdagmidag in vrijheid gesteld. De ouders van de jongeren zijn geïnformeerd over de aanhoudingen.

Openlijk geweld

UTRECHT De politie kreeg op zaterdag 5 juli omstreeks 02.30 uur de melding dat een vechtpartij was op de Oudegracht. Hier troffen agenten drie vechtende mannen aan. Op aanwijzing van omstanders werden een 21-jarige en een 22-jarige man uit Utrecht aangehouden. Zij zouden een 19-jarige man uit Delft hebben aangevallen. Aanleiding zou een conflict zijn geweest tussen het duo met een vriend van het slachtoffer eerder die avond. De 22-jarige man wilden niet meewerken aan de aanhouding en werd met gepast geweld geboeid overgebracht naar het bureau. Beiden werden ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Mishandeling

UTRECHT Op vrijdag 4 juli ontving de politie rond 13.25 uur de melding dat een 29-jarige man uit Eindhoven gewond was geraakt na een mishandeling in de Stationshal. Hier werd het slachtoffer met verwondingen aan het hoofd aangetroffen. Diverse getuigen meldden zich bij de politie. Het slachtoffer verklaarde te zijn aangevallen door twee mannen. Op aanwijzing van omstanders werd een 18-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. Op zaterdag 5 juli meldde zich de tweede dader een 36-jarige man uit Apeldoorn bij de politie. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Vernieler aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 juli rond 00.10 uur een 16-jarige jongen uit Maartensdijk op het 24 Oktoberplein aangehouden op verdenking van vernieling van een bushokje op het 5 Meiplein. De jongen was met drie andere jongens gezien toen zij stenen gooiden naar passerende voertuigen. Agenten zagen het viertal lopen en er werd een achtervolging te voet ingezet. De 16-jarige jongen een veelpleger - werd daarbij aangehouden, de andere drie wisten te ontkomen. De politie doet nader onderzoek.