Gemeente Barneveld


Dorpscentrum De Glind krijgt naam Glindster

Op 4 juli is bekend gemaakt onder welke naam het nieuwe multifunctionele dorpscentrum in De Glind verder gaat. Het wordt Glindster, met als ondertitel Ontmoeting & Ontspanning. De naam is het resultaat van een prijsvraag waaraan inwoners en belangstellenden konden meedoen. Ook het logo voor Glindster is gepresenteerd.

De Glindster was van meet af aan bedoeld als werknaam. Het was maar de vraag of dit de naam van het multifunctionele dorpscentrum zou gaan worden, omdat er al zoveel Glindse namen in omloop zijn. Daarom maakte Stichting de Glindster in december 2007, bij de start van de verbouwing van dorpshuis De Voeg, bekend dat er een prijsvraag zou komen. Hiervoor kwamen zeventien inzendingen binnen. De winnende naam is bedacht door Bernadette van Vliet en haar 13-jarige zoon Rens uit Veenendaal. Vervolgens heeft Ontwerpgroep Lâle uit Amersfoort een logo bij de naam ontworpen.

Top-3
In de jury zaten onder meer vertegenwoordigers van de partners die een samenwerkingsovereenkomst hebben gesloten om de verbouwing te realiseren: De Rudolphstichting, Bredervoort-LSG, PKN-gemeente Achterveld-De Glind, gemeente Barneveld, Donnerschool en YMCA. In maart heeft de jury een top-3 samengesteld, waarbij Glindster er met kop en schouders boven uit stak.

Veelzijdigheid
Tijn Barendrecht, voorzitter van Stichting de Glindster: We zijn blij met deze duidelijke voorkeur, en tegelijk was het lastig kiezen. Want eigenlijk zochten we naar een naam zonder Glind erin. We hebben echter moeten constateren dat deze naam al zo ingeburgerd is en goed in de oren klinkt, dat we besloten hebben om verder te gaan met Glindster. In de vele kleuren van het logo zie je de veelzijdigheid van het nieuwe gebouw terug. Tegelijk is de ster een open ruimte, er is ruimte voor ontspanning en ontmoeting. De punten van de ster worden gevormd door mensen. Alleen door inzet van mensen die samenwerken, kan Glindster het kloppend hart van De Glind worden.

Voortgang project
Eind mei kwam de verbouwing van het dorpshuis tijdelijk stil te liggen, omdat de aannemer failliet ging. Dit levert wat vertraging op in de voortgang van de bouw. Tegelijk zijn andere onderdelen van het project, zoals fondsen- en sponsorwerving, marketing en huisstijl gewoon volgens plan doorgegaan. Studenten van de Hoge Hotelschool Maastricht hebben de afgelopen periode marktonderzoek verricht onder inwoners en bedrijven uit de omgeving. Zij hebben op basis van dit onderzoek een marketingplan opgesteld, dat op 4 juli werd aangeboden aan het bestuur van Stichting de Glindster. Bij deze gelegenheid werden ook naam en logo bekend gemaakt. De tijdelijke website is www.glindster.nl.

Mutatiedatum 07/07/2008