Gemeente Rotterdam

Iedereen kent Blijdorp van de dieren, maar Blijdorp is ook als tuin het bezichtigen waard. Voor wie die botanische verassingen wil ontdekken, verloot het Groenjaar nu gratis toegangskaartjes.

In de weelderige thematuinen is van alles te ontdekken. In de kassen groeien exotische bloemen en planten, maar ook koffie, bananen, avocado en teak. Naast de Kiboko Kinderjungle ligt het kassencomplex met exotische vogels en planten.

Grootse grassen
De dierentuin zorgt ervoor dat bedreigde diersoorten toch blijven bestaan. Ook planten worden steeds vaker met uitsterven bedreigd. Zoals de Jeneverbes die veel moeite heeft om zich voort te planten. In plaats van de pollen die ze zouden bevruchten, zuigt de plant fijnstof op. Met een kweekprogramma wil Botanisch Blijdorp de jeneverbes redden. De kweek is te zien tijdens de groene rondleiding. Voor groenliefhebbers is ook de tentoonstelling grootse grassen het bezichtigen waard. Er bestaan maar liefst 10.000 soorten grassen. In Blijdorp kunnen bezoekers een echt stukje gras uit de Kuip betreden. De tentoonstelling is de hele zomer door te bezoeken.

Kaartjes verloot
Gratis naar Diergaarde Blijdorp? Dat kan als u zich deze week inschrijft voor de Groenjaar Nieuwsbrief via deze site. Klik hiervoor op Aanmelden Nieuwsbrief in het blauwe programmabalk, rechts op de homepage. Onder de aanmeldingen worden 10 gratis kaartjes verloot.

Bron: Gemeentewerken, 08-07-2008