Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Gemeente Hoogezand-Sappemeer tekent convenant Kinderen doen mee - persbericht 040, 2008

De gemeente Hoogezand-Sappemeer was één van de 100 gemeenten die op maandag 30 juni 2008 afspraken hebben gemaakt over extra ondersteuning voor kinderen in arme gezinnen. De gemeente wil voorkomen dat kinderen om financiële redenen niet mee kunnen doen aan onder meer sportieve, culturele, sociale activiteiten.

aboutaleb en struik hebben een akkoord

De gemaakte afspraken zijn vastgelegd in een convenant `Kinderen doen mee'. Staatssecretaris Aboutaleb en wethouder Struik hebben in Utrecht hun handtekening onder dit contract gezet. De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil het aantal kinderen dat maatschappelijk niet meedoet om redenen van armoede deze kabinetsperiode met de helft verminderen

Kinderen moeten in hun kansen en mogelijkheden op ontwikkeling niet worden belemmerd door de slechte financiële positie van hun ouders. De doelgroep betreft alle kinderen in de leeftijd 4 tot 18 jaar in gezinnen met een inkomen tot 115 procent van het sociaal minimum.

Afgesproken is om het aantal kinderen, dat in onze gemeente om financiële redenen niet mee kan doen, met de helft terug te brengen. De inzet van de gemeente is erop gericht om te bevorderen dat er voor kinderen uit arme gezinnen geen belemmeringen zijn om hun talenten te ontplooien.

Hoogezand-Sappemeer gaat hierin samen werken met sportverenigingen en cultuurinstellingen, scholen, stichting leergeld opdat de activiteiten elkaar versterken en er zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de lokale bestaande voorzieningen en de (vrije) keuzemogelijkheden voor de kinderen zo groot mogelijk blijft. Het kan bijvoorbeeld gaan om PC-projecten voor schoolgaande kinderen, kosten voor huiswerkbegeleiding en andere onderwijsgerelateerde uitgaven, abonnementen op bepaalde tijdschriften, het lidmaatschap van sportverenigingen en culturele verenigingen en dergelijke.