KNHS

terug

Reactie bondscoach Ehrens op beenbreuk Zoer
8 juli 2008
Zoer-Sam1

ERMELO (KNHS) - Bondscoach van de springruiters Rob Ehrens is uiteraard net als de rest van hippische Nederland zeer aangeslagen over de beenbreuk van Albert Zoer, één van de pijlers onder het Olympische team voor Hong Kong. Ehrens: " Beroerder kan het volgens mij niet, zeker niet nadat Albert afgelopen weekeinde nog zijn grootste succes ooit behaalde door de Grote Prijs van Aken te winnen".

"Mijn eerste insteek is dat Albert de operatie goed moet doorstaan en verder wil ik op dit moment eigenlijk nog niet denken. Ik vertrouw erop dat hij in zeer deskundige handen is bij dokter Van Haassen, die hem op gaat operen. Natuurlijk blijft het feit dat wij over ruim drie weken al vertrekken naar Hong Kong, maar ik wil vandaag niet op de zaken vooruitlopen. We wachten de uitslag van de operatie af en gaan dan onze plannen overwegen. Op dit moment wil ik geen enkele optie uitsluiten", aldus Ehrens.

Jeroen Dubbeldam, één van de andere potentiële teamkandidaten, brak afgelopen voorjaar zijn been, maar hij is inmiddels goed hersteld. Komend weekeinde maakt hij tijdens het CSI van Twente zijn rentree in de internationale topsport. Binnen niet al te lange tijd zal de bondscoach zijn team voor de Olympische Spelen bekend moeten maken.

Zojuist werd duidelijk dat de operatie is uitgesteld tot 19.00 uur vanavond. Albert is behoorlijk emotioneel en op dit moment niet in staat te reageren naar de pers. Zijn familie is bij hem in het ziekenhuis.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

foto: www.melissen.net