Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


08-07-2008
Gerda Verburg en Wim Tacken bij Haluco en Vroegop Windig

Maandag 7 juli bezocht Minister Gerda Verburg de in Bleiswijk gevestigde handelsbedrijven Haluco en Vroegop. Doel van het werkbezoek was een goede impressie te krijgen van de onwikkelingen in de Nederlandse agf-sector. Ook Wim Tacken, voorzitter van Frugi Venta, was bij de rondleiding aanwezig.

De directieleden van Haluco en Vroegop Windig gaven hun visie over de ontwikkelingen in de markt, logistiek, arbeid en voedselveiligheid in de branche.

Discussie
Minister Verburg, een delegatie van het ministerie en Wim Tacken werden op beide bedrijven rondgeleid. Eerst werd er een bezoek gebracht aan Haluco en BGB. Tijdens de rondleiding toonde Izaäk Havenaar, directeur Haluco, hoe er in de praktijk wordt omgegaan met deze branche-aspecten. Daarna verzorgde Bram Vroegop, directeur logistiek, een rondleiding bij Vroegop Windig.
Tot slot werd de minister in de gelegenheid gesteld om haar vragen te stellen en werd er door de delegatie gediscussieerd over de branche aspecten.

Onder de indruk
Na afloop van het bezoek gaf Minister Verburg aan onder de indruk te zijn van de procesvoering van beide bedrijven en prees zij de innovatieve manier waarop beide bedrijven zijn ingesprongen op de ontwikkelingen van de Europese AGF markt.