Politie Zeeland


---


W-1348-2008. Jonge man aangehouden in Middelburg
Politie Zeeland heeft maandag in de Kruitmolenlaan in Middelburg om 13.54 uur een man aangehouden wegens winkeldiefstal.
Een 18-jarige Vlissinger was even daarvoor gesignaleerd door een beveiliger van een winkel aan de Mortiere terwijl hij bezig was enkele goederen te stelen..

De man probeerde eerst een laptop weg te nemen maar dit mislukte omdat deze vastzat aan een bewakingsketting. Hij stopte toen een dvd-speler, een digitale fotolijst, een camera en een dvd in zijn tas

Daarna wilde hij de winkel verlaten zonder af te rekenen. Hij werd hierop aangesproken door een beveiliger maar wist te ontkomen door een ander personeelslid omver te duwen.

Even later kon de politie de man aanhouden.

W-1349-2008. Auto tegen boom in Vlissingen
Dinsdag om 04.59 uur is op de Sloeweg een automobilist tegen een boom gebotst.
Een 38-jarige bestuurder van een bedrijfsauto moest uitwijken omdat een hem tegemoet komende automobilist op zijn weghelft kwam.

De 38-jarige Vlissinger kwam hierdoor in de berm tegen een boom tot stilstand.
De man raakte gewond aan zijn pols.

O-1350-2008. Aanrijding tussen bus en motor in Kruiningen
Rond 18.00 uur, maandag, vond in Kruiningen op de N289 een aanrijding plaats tussen een bus en een motor.
De 53-jarige chauffeur uit de gemeente Borsele van de bus liet de hem op dezelfde weg tegemoetkomende 35-jarige motorrijder uit Yerseke niet voorgaan terwijl hij zelf afsloeg.

De motorrijder is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd met borst- en beenletsel en een polsfractuur.

O-1351-2008. Gewonde bij aanrijding in Kats
Rond 18.15 uur maandag is bij een aanrijding op de 1e Deltaweg tussen een bedrijfsauto en een camper 1 persoon ernstig gewond geraakt.
De 32-jarige bestuurder van de bedrijfsauto moest remmen voor een bestuurder die voor hem reed en slipte. Hierdoor schoot hij de andere weghelft op en botste frontaal tegen een camper die bestuurd werd door een 50-jarige Duitser.

De 50-jarige bestuurder van de camper is met vermoedelijk een verbrijzeld been en inwendig letsel per helikopter naar een ziekenhuis in Gent gebracht.

De weg was ruim 2 uur afgesloten voor het verkeer.