Een rookvrij leven met Menzis

09/07/2008 15:44

Menzis zorg en inkomen

Stoppen met roken? Menzis ondersteunt het welzijn van zijn klanten met een gratis online programma stoppen-met-roken. Per 1 juli is een wettelijk rookverbod in de horeca van kracht. Dat is voor veel rokers aanleiding om te stoppen met roken. Het programma dat Menzis aanbiedt is ontwikkeld door onafhankelijk expertisecentrum Stivoro.

Menzis ondersteunt klanten bij het stoppen met roken met de gratis "Online stop-hulp". Deze hulp is een mentaal ondersteuningsprogramma, met praktische en medisch verantwoorde tips, trucs, ondersteuning, coaching en een forum. Klanten van Menzis krijgen bij deelname aan de Online stop-hulp gratis een pakket nicotinepastilles en het boek "Fifty ways To Leave Your Lover" geschreven door professor Ivan Wolffers. Dit boek behandelt veelgebruikte manieren om te stoppen met roken.

Gebruik maken van de Online stop-hulp kan via www.eenrookvrijleven.nl

www.eenrookvrijleven.nl

Dit is een site voor mensen die zelf bewust kiezen over hoe ze hun leven willen leiden en inrichten. "Een rookvrij leven" is een plek waar je informatie vindt over stoppen met roken. Er is regelmatig nieuws. Alle manieren om te stoppen zijn op deze website te vinden, inclusief ervaringen van mensen die gestopt zijn. Bovendien is er een forum waar 'stoppers' ervaringen kunnen uitwisselen. Wie echt besloten heeft te stoppen met roken, vindt hier een helpende hand.

www.menzisnkasbakwerpen.nl

Ook met de online game Nederlands Kampioenschap Asbakwerpen brengt Menzis stoppen met roken onder de aandacht. Deze viral game is een wedstrijd tussen rokers en niet-rokers. Beiden krijgen een handicap in het spel: de roker heeft een slechtere conditie en de niet-roker vind de asbak te vies om vast te pakken. De asbak moet worden gegooid en de geworpen afstand bepaalt de score. Na afloop kun je vrienden uitnodigen voor de game om zo het stoppen met roken onder de aandacht te brengen van nóg meer mensen. Dagelijks kan met de hoogste score een iPod Shuffle 1Gb gewonnen worden. In de maanden juli en augustus is de maandprijs voor de hoogste score een diner voor twee in Jamies Kitchen in Londen.

In het 'diner voor twee' arrangement zijn inbegrepen:


- retourvlucht per lijndienst vanaf Amsterdam of Rotterdam naar Londen


- overnachting in het 3-sterren hotel Royal Sussex, in hartje Londen, op basis van een tweepersoonskamer


- ontbijtbuffet


- 4-gangen diner in het restaurant Fifteen


- kookboek van Jamie Oliver


- luchthavenbelasting en veiligheidstoeslagen.