Gemeente Alphen aan den Rijn

overbodig beleid komt naar Alphen aan den Rijn

Museum van overbodig beleid komt naar Alphen aan den Rijn

Het reizend 'Museum voor Overbodig Beleid' is vanaf donderdag 10 juli te bekijken in het stadhuis van Alphen aan den Rijn. Het museum toont er kunstwerken die geïnspireerd zijn op voorbeelden van overbodig beleid en op broodje aapverhalen over beleid. Wethouder dienstverlening Paul Schings, opent de tentoonstelling om 10.30 uur.

De tentoonstelling is een initiatief van het landelijke Programma Administratieve Lastenverlichting Burgers. Het museum wil dat burgers en ambtenaren zich bewust worden van de (meestal onbedoelde) effecten en administratieve lasten die sommige wet- en regelgeving met zich meebrengt. Denk aan regels die in de praktijk onzinnige, onbedoelde of tegenstrijdige situaties opleveren. Overbodig beleid dus. Hier hebben burgers en bedrijven last van.

De 'museumdirectie' wil de beleidsmakers en uitvoerders attent maken op deze overbodigheid in de dagelijkse wet- en regelgeving. Inwoners van Alphen aan den Rijn kunnen het museum 'nieuwe stukken schenken' via een online meldpunt. De website www.museumvooroverbodigbeleid.nl kan op een ludieke en creatieve manier de aandacht vestigen op onnodig en nutteloos beleid.

Deze tentoonstelling sluit aan bij het project Beter geregeld! van de gemeente Alphen aan den Rijn . Met dit project wil de gemeente regels en procedures vereenvoudigen, stroomlijnen of afschaffen. Hiervoor is veel overleg met de inwoners, instellingen en ondernemers van Alphen aan den Rijn.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn