Gemeente Son en Breugel


Regionale invoering Elektronisch Kind Dossier

In haar vergadering van 8 juli 2008 heeft het college van Son en Breugel ingestemd met de regionale invoering van het Elektronisch Kind Dossier (EKD). Het EKD is een digitaal registratiesysteem dat in de plaats komt van de papieren dossiers, die nu nog in de jeugdgezondheidszorg worden gebruikt.

---

Het EKD wordt ingevoerd om de zorgverlening binnen de jeugdgezondheidszorg nog verder te verbeteren. Gegevens over gezondheid zijn digitaal, snel en volledig beschikbaar voor de verschillende partijen in de jeugdgezondheidszorg: Zuidzorg, GGD en Zorgboog). Via het EKD wordt het mogelijk om op een adequate en efficiënte wijze informatie over een kind met deze partijen te delen. Het biedt tevens de mogelijkheid om de ontwikkeling van kinderen te monitoren. De privacy van gegevens, zoals die zijn opgenomen in het EKD, is gewaarborgd.

Met ingang van 1 januari 2009 is de gemeente Son en Breugel wettelijk verplicht tot het invoeren van het EKD. De instellingen voor jeugdgezondheidszorg in Zuidoost Brabant hebben besloten om de invoering van het EKD in onderlinge samenwerking op regionaal niveau voor te bereiden. De invoering vindt plaats aan de hand van een gezamenlijk opgesteld plan van aanpak.

Te downloaden:

* Regionaal plan van aanpak invoering EKD.pdf