Ingezonden persbericht


Arts & Music festival008 in Arnhem

"the history of the galaxy has got a little muddled for a number of reasons; partly because those who are trying to keep track of it have got a little muddled, but also because things have been happening anyway." The hitchhikers guide tot the galaxy, Douglas Adams.

Website: www.festival008.com

Wat is festival 008

Op een voormalig kazerne terrein zal deze zomer op 11 en 12 juli een festival losbarsten met een gedachte; Kunst met Muziek laten samenkomen. Bands uit de nationale en internationale rockwereld gaan een samenwerking aan met kunstenaars. Grote objecten , indringende beelden, works in progress, beweging uit onverwachte hoeken, pogo-machines, vuur en nog veel meer kunst vult een ruige, volle muzikale programmering aan.

Het festival heet 0 0 8. De symboliek van verschillende cyclussen die elkaar raken om een nieuwe vorm te laten ontstaan is ons streven en wordt met deze naam duidelijk herkenbaar.

Arnhem staat bekend om de wereld van kunst, mode en muziek. Dit verbinden wij in onze organisatie en realiseren wij in de vorm van het openlucht festival, 008.

008 Arts
De kunstenaars die nu de programmering vullen, vallen uiteen in allerlei schalen, van ervaren kunst-en beeldenmakers tot aan startende beeldhouwers en vrije kunstenaars, Andy ten Broek, Piet Pietersen, Imke Beek, Arild Veld en graffiti maker van DZG.

008 Music

De muzikale programmering is internationaal is breed, experimenteel, alternatief en ruig. Jon Spencer kickt zijn nederlandse toernee af op 008. Peter pan Speedrock, Hotel, Green Hornet, Balkan Beatz, Aux Raus en zZz maken deel uit van de programmering.

008 samenwerkingen
De combinaties die hierin ontstaan zijn nu nog ongrijpbaar. Als organisatie weten we ook niet wat er gaat gebeuren als het publiek de wereld van 008 betreedt. Hoe zal men reageren op een steigerdorp, gigantische objecten, stille dans voorstellingen, crowd-surf machines en nog veel meer, gekoppeld aan een geweldige oorschokkende programmering.

MUST SEE op 008

Een 15m lange blaashoorn die bespeeld zal worden door de vuige mannen van Green Hornet. Flight 195 en metaal en King Locust gaat akoestisch. Aux Raus wordt ingepakt, en wat gaat een kunstenaar doen met Jon Spencer?! Vlaggen en T-shirts van Peterpan Speedrock en Zepworks. Daarnaast een publiekstoegankelijke installatie waarin je kan liggen en crowd surfen op de wereldmuziek van Hotel, gemaakt door Mamabart. Een singer-songwriter gehuld in zeer fragiele decorstukken, een decor show tussen kunst en singer-songwriter.

Dat een band "praat" met een beeldend kunstenaar en werelden elkaar raken op een vrij eenvoudige manier, daar zijn wij als organisatie nieuwsgierig naar. We willen verder, en dit jaar is ons debuut.

Wie is stichting 008

Ward van de Voort

Ward is al jaren actief als medeoprichter van het Sonsbeek Theater Avenue en de Bladelse feesten. Hij zet zich vooral in op het strategisch en organisatorisch tot stand brengen van deze festivals. Dit doet Ward al ruim 13 jaar.

Arjen van Schieveen

Arjen programmeert al jaren Festivals in de internationale rock scène. Festivals die hij mede geprogrammeerd heeft zijn onder andere: Kosovo-live, Metropolooza, Sonsbeek Theater Avenue. Arjen heeft een eigen Boeking Agency, D-zire en is bassist van Flight 195. www.d-zire.nl www.flight195.com

Frederik Rombach

Frederik heeft sinds 2 jaar aan zijn eigen bedrijf; atelier maak. De grondgedachte van atelier maak is het leren en doorgeven van kennis binnen creatieve disciplines. Naast een tweetal projecten op het Oerolfestival, lezingen over kunst in de openbare ruimte, en eigen opgezette tentoonstellingen maakt Frederik objecten zoals armaturen, glas in lood ramen, exclusieve badkamers en ambachtelijke voorwerpen in verscheidene media. Voor meer informatie over Frederik; www.ateliermaak.nl

Festival Locatie

Saksen Weimar Karzerne
Monnikensteeg 103
6823 AA Arnhem

Voorverkoop tickets start op 12 juni!

Dagkaart vrij 11/07 12,50 euro. Dagkaart za 12/07 15,00 euro, Combikaart 22,50 euro. (toegang afterparty Bosch alleen met combikaart. vol=vol). Voorverkoopadressen: alle Music Stores in Nederland, Waaghals Arnhem/Nijmegen, Kultuurhuis Bosch Arnhem, Bep Dylan Deventer, Kroese Arnhem/Nijmegen, Dollhouse Arnhem. Cafe Barok Arnhem, Cafe the Move Arnhem, Cafe Vrijdag Arnhem.

D-Zire Agency
http://www.myspace.com/dzireagency
http://www.flight195.com
http://www.festival008.com
dziremail@gmail.com
Tel: +31(0)26 3514420
Mob: +31(0)612599941


---- --