Ten Cate NV

TenCate start joint venture voor beschermende weefsels in Thailand

11 juli 2008

Ten Cate Advanced Textiles bv en Union Textile Industries Public Company Limited uit Thailand (Union Textile) hebben een overeenkomst ondertekend voor de oprichting van een joint venture genaamd Ten Cate-Union Protective Fabrics Asia Ltd. De joint venture gaat in Thailand weefsels voor werkkleding en veiligheidsweefsels produceren voor de Aziatische markt, die sterk in opkomst is. Het bedrijf heeft een aandelenkapitaal van 385 miljoen baht (circa ¤ 7,5 miljoen). TenCate heeft een meerderheidsbelang in deze joint venture.

De productiefaciliteiten van de joint venture beslaan circa 11.000 vierkante meter en bevinden zich in het district Samutprakan, ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Bangkok. De joint venture gaat op 16 augustus 2008 van start en telt circa tweehonderd medewerkers.

De inbreng van TenCate bestaat naast contanten & know-how uit het gebruik van TenCate-merknamen als TenCate Tecasafe®, TenCate Tecashield® en TenCate Millenia®. De inbreng van Union Textile bestaat uit een moderne textielveredeling, een entree op de lokale Aziatische markt alsmede een daarbijbehorende productie- en verkooporganisatie.

Dit is de eerste activiteit van een niet Aziatisch bedrijf in veiligheidsweefsels op de zich ontwikkelende Aziatische markt. TenCate wil als wereldmarktleider op dit gebied actief betrokken zijn bij de nieuwe ontwikkelingen in de Aziatische markt. De joint venture heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid van TenCate in Nederland of Amerika.

Ten Cate Advanced Textiles bv
De voornaamste activiteit van Ten Cate Advanced Textiles bv is de productie van beschermende weefsels voor de beroepskledingmarkt. TenCate beschikt over uitgebreide kennis van textielveredeling, inclusief coating en het vlamwerend maken van weefsels. Ten Cate Advanced Textiles heeft productievestigingen in de Verenigde Staten en Nederland en is wereldleider op het gebied van veiligheidsweefsels voor militaire en industriële toepassingen. TenCate heeft sterke merknamen in deze markten, waaronder TenCate Tecashield®, TenCate Defender(TM) M en TenCate Tecasafe®.

Veel klanten van TenCate hebben productiefaciliteiten in Azië. Lokale toelevering via de joint venture leidt tot kostenbesparing en logistieke voordelen. Bovendien is de Aziatische markt zelf een opkomende markt voor veiligheidsweefsels. Als wereldwijd marktleider wil TenCate haar productiebasis lokaal uitbreiden om de groeiende Aziatische markt voor functionele materialen met toegevoegde waarde optimaal te kunnen bedienen.

De Aziatische markt is voor heel TenCate van toenemend belang. Lokale uitbreiding van de productie past in de strategische doelstellingen van het bedrijf: wereldwijd marktleiderschap in de kernmarkten (beschermende weefsels, composietmaterialen voor pantsers en de vliegtuigindustrie en ruimtevaart, geotextiel en kunstgras).

Union Textile
Union Textile is een textielproducent met een geïntegreerde productie (spinnen, weven en veredelen) en een uitstekende reputatie op het gebied van kwaliteit. Het bedrijf werd in 1977 opgericht en kreeg in 1994 een notering aan de aandelenbeurs van Thailand. De grootste aandeelhouder is Saha-Union Public Company Limited.

Tussen Union Textile en TenCate bestaat al een langlopende handelsrelatie voor de toelevering van hoogwaardige weefsels.