Persberichten Binnensticht, 11.35 uur

Utrecht , 13-07-2008

21 bekeuringen tijdens verkeerscontrole

ZEIST- Op zaterdagavond 12 juli zijn 21 bekeuringen gedeeld tijdens een verkeerscontrole.

De politie hield van 19.30-20.30 uur een verkeerscontrole aan de Dijnselburgerlaan en de Arnhemsebovenweg. Op de Dijnselburgerlaan kregen 9 bestuurders een boete voor het niet dragen van een gordel en voor te hard rijden. Op de Arnhemsebovenweg werden 12 bekeuringen uitgeschreven, allen voor te snel rijden. De bestuurder met de meeste haast reed 78 km/uur, terwijl 50 km/uur is toegestaan.

Twee jongens aangehouden

ZEIST- Een 19-jarige jongen uit Zeist en een 18-jarige jongen uit Utrecht zijn op zondagmorgen 13 juli aangehouden.

Omstreeks 03.00 uur zagen agenten een jongen stennis schoppen bij een horecagelegenheid op de Slotlaan en besloten hem weg te sturen. De jongen had gedronken en wilde niet meewerken. Daarop wilden de agenten hem aanhouden, maar hij ging er vandoor. Een 18-jarige jongen uit Utrecht bemoeide zich met de aanhouding en schold andere ter plaatse gekomen agenten uit. De twee werden uiteindelijk beiden aangehouden op de Antonlaan en meegenomen naar het politiebureau.

Man aangehouden voor belediging

BILTHOVEN-Een 21-jarige man uit Bilthoven is zondagmorgen 13 juli aangehouden voor belediging.

Omstreeks 03.15 uur reden agenten over de Soestdijkseweg Zuid en zagen een grote groep mensen op de rijbaan staan. Ze wilden niet aan de kant voor het verkeer of de politie. Een 21-jarige man uit Soest gedroeg zich erg recalcitrant en zette een snorfiets op de rijbaan. De groep werd weggestuurd, evenals de lastige man. Deze schold de agenten echter uit, waarop hij werd aangehouden voor belediging. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.