Gemeente Bergen


---




Persbericht

Datum 15 juli 2008
Plaats Nieuw Bergen

Uitspraak voorlopige voorziening

Afgelopen maandag is de gemeente Bergen begonnen met de sloopwerkzaamheden op het adres Groene Streep 6a in Afferden.

De gemeente is overgegaan tot sloop omdat eerder genomen besluiten niet hebben geleid tot een einde aan diverse overtredingen van bouw- en bestemmingsplanregelgeving.

De gemeente heeft daarom in maart 2008 de sloop aangekondigd bij de eigenaren, zij hebben hiertegen geen bezwaar gemaakt. Vervolgens is ook de termijn verlopen waarin de eigenaren zelf de overtredingen konden beëindigen.

De eigenaren hebben vorige week een nieuwe bouwaanvraag ingediend. Voor de gemeente was deze aanvraag, gelet op alle eerdere procedures, geen reden om van de sloop af te zien, dan wel deze uit te stellen. De gemeente heeft dit de eigenaren schriftelijk medegedeeld.

De eigenaren hebben vervolgens de voorzieningenrechter gevraagd om een voorlopige voorziening (deze voorlopige voorziening zou de sloop op 14 juli moeten voorkomen). De voorzieningenrechter heeft echter beslist dat de schriftelijke mededeling van de gemeente (dat de nieuw ingediende aanvraag geen reden is om van de sloop af te zien, dan wel deze uit te stellen) géén besluit is waartegen bezwaar dan wel een voorlopige voorziening mogelijk is.

De voorlopige voorzieningenrechter heeft het verzoek van de eigenaren dan ook afgewezen.




Gemeente Bergen