Gemeente Spijkenisse


Dubbelslag in kampioenenstrijd: tweeling wint hoofdprijzen met korfbal en stijldansen

16 juli 2008

Kampioenstweeling Schäfer

Wethouder Marjolijne Lewis was vol bewondering over de prestaties van de tweeling Irena en Maxim Schäfer die wonen in Groenewoud.

Veertien jaar oud en dit jaar met hun team Nederlandse Kampioen zaalkorfbal C klasse geworden. En onlangs wonnen ze nog een tweede plaats bij het Nederlands Kampioenschap veldkorfbal C klasse. Ze spelen dit hoog niveau bij korfbalvereniging R.W.A. in Rhoon. Maar dit is niet alles, ook met stijldansen winnen ze hoofdprijzen. De wethouder ontving op dinsdagmiddag 15 juli de kampioenen samen met hun moeder op het stadhuis voor een persoonlijke felicitatie met de behaalde resultaten.

Latin en standaard stijldansen
Ook als danspaar scoren Irena en Maxim hoog. Nog pas twee jaar op dansles bij de dansschool Cultura in Hoogvliet en nu al met overtuiging Nederlands Kampioen Latin stijldansen klasse A. Daar staat dan een 5e plaats bij het Nederlands Kampioenschap Standaard stijldansen A klasse ietwat in de schaduw maar is toch nog steeds een prestatie van formaat. Wethouder Lewis overhandigde de kampioenen bloemen en cadeaubonnen namens de gemeente. De stad is er trots op zulke jeugdige kampioenen in zijn midden te hebben.