Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 16 juli

* ZUIDWIJK / ROTTERDAM-ZUID - De politie onderzoekt een beroving van een 58-jarige vrouw uit Rotterdam. Maandagavond 14 juli rond kwart voor twaalf fietste het slachtoffer op het fietspad aan de Zuiderparkweg. Hierop werd zij door twee donkere jongens geduwd waardoor zij ten val kwam en letsel opliep. De verdachten gingen er met haar schoudertas vandoor. Vervolgens liep de gewonde vrouw het metrostation Slinge binnen waar zij werd opgevangen door RET-personeel. Zij heeft aangifte gedaan op het politiebureau. Politiemensen hebben een onderzoek ingesteld naar de straatroof en vraagt getuigen, of mensen die anderszins informatie hebben, om contact op te nemen met de recherche van Rotterdam-Zuid op 0900-8844 of via M. Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


* POLITIEONDERZOEK NA OVERVAL OP CAFE
ROTTERDAM-ZUID - De politie onderzoekt de toedracht van een overval op een café aan de Zuidhoek. In de nacht van dinsdag op woensdag rond half één kwamen enkele daders het café binnen waar op dat moment nog zo'n tien bezoekers aanwezig waren. Ze dreigden daarbij met een voorwerp dat leek op een vuurwapen. De daders zijn met een onbekende buit verdwenen. De politie onderzoekt de
* MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. De man had rond half twee bij een huisartsenpost aan de Prins Constantijnweg een lamp en een beeldscherm vernield. De verdachte vond dat hij niet snel genoeg werd geholpen waarna hij de vernielingen pleegde. Hij is ingesloten voor verhoor.


* POLITIE ONDERZOEKT ZAKKENROLLERIJ
'S-GRAVENLAND / ROTTERDAM-OOST - De politie onderzoekt de diefstal van een portemonnee van een 83-jarige vrouw uit Rotterdam in een supermarkt aan het Mia Van IJperenplein. Dinsdagmiddag rond half één stond de vrouw met haar rollator in de supermarkt toen zij werd aangesproken door een Oost-Europees uitziende vrouw. Deze vrouw stond enkele malen vlak achter de oude dame en knoopte een gesprek aan. Bij de kassa ontdekte het slachtoffer dat haar portemonnee was weggenomen. De verdachte was tussen de 30 en 35 jaar oud, had een getinte huidskleur, was tussen de 1.60 en 1.70 meter lang, sprak gebrekkig Nederlands, had een tenger postuur en had vermoedelijk lang, donker haar. De politie onderzoekt de zakkenrollerij en vraagt getuigen, of mensen die anderszins informatie hebben, om contact op te nemen met de recherche van Rotterdam-Oost op 0900-8844 of via M. Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


* AANHOUDINGEN NA VERNIELINGEN
ROTTERDAM-OOST / ZEVENKAMP - De politie heeft drie jongeren aangehouden nadat ze vernielingen hadden gepleegd. Surveillerende agenten reden woensdagochtend vroeg rond drie uur over de Zevenkampsering. Daar zagen ze bij het tunneltje twee jongeren staan. Bij het zien van de politie rende de verdachte weg. Ze bleken bezig te zijn geweest met het spuiten van grafitty. Ter plaatse hebben agenten twee personen aangehouden. Een derde kwam na verloop van tijd terug lopen en verklaarde er ook bij te horen. De drie verdachten, een 20-jarige vrouw uit Rotterdam, een 20-jarige man uit Schiedam en een 21-jarige vrouw uit Rotterdam, zijn overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Bij de verdachten namen de agenten 20 spuitbussen in beslag.


* POLITIE HOUDT VERNIELER AAN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een jongen aangehouden die verdacht wordt van het plegen van vernielingen. Dinsdagavond rond tien uur kreeg de politie de melding van de RET dat een jongen vernielingen had gepleegd aan een metro door een ruit te vernielen. Agenten stonden toen op metrostation Capelse Brug. Samen met medewerkers van de RET is toen de achtervolging ingezet. Een agent heeft een 18-jarige Rotterdammer aangehouden, hij had zich schuilgehouden in de bosjes van de Haydstraat. De moeder van de verdachte is op de hoogte gebracht. De politie onderzoekt de toedracht.


* VROUW OVERLEDEN NA AANRIJDING MET VRACHTWAGEN

RIDDERKERK / FEYENOORD-RIDDERSTER - Een 25-jarige vrouw uit Ridderkerk is dinsdagmiddag rond vier uur om het leven gekomen na een aanrijding met een vrachtwagen. De vrouw fietste op de Industrieweg en werd aangereden door een vrachtwagen. Hulpdiensten hebben het slachtoffer gereanimeerd. Zij is later overleden. Familieleden werden door politiepersoneel in kennis gesteld. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR MISHANDELING EN DIEFSTAL

SPIJKENISSE / EILANDEN - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond half vijf in een woning aan de Raephorststraat een 37-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor mishandeling en diefstal. In een woning aan de Scholeksterhoek werd rond drie uur 's nachts een 40-jarige vrouw uit Spijkenisse mishandeld en bestolen door de verdachte. De Rotterdammer was een bekende van het slachtoffer en zij kregen onenigheid met elkaar. Hierop sloeg hij haar in het gezicht. Zij liep hierbij letsel op aan haar lip. Toen de vrouw de politie wilde bellen pakte hij haar mobiel af en nam haar sleutels mee. Vervolgens reed hij weg in een taxi. Gewaarschuwde politiemedewerkers stelden een onderzoek in en hielden de 37-jarige man aan in een woning aan de Raephorststraat. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.